Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

A város

Atlantiszt az Ősök építették sok millió évvel ezelőtt. A város (amely valójában egy hatalmas űrhajó) egy ideig a földi Antarktiszon feküdt, azonban miután az Ősöket megtámadta egy halálos vírus, elmenekültek vele a távoli Pegazus-galaxisba. A Tejútrendszerbe csak az atlantiszi Csillagkapun keresztül lehet visszajutni, ezzel akarták az Ősök megakadályozni, hogy a vírus átterjedjen az új galaxisba is, és később, a lidércekkel vívott háború során is hasznosnak bizonyult.

A város teljes működtetéséhez szükséges energiát eredetileg három Zéró Pont Modul nevű ősi energiaforrás biztosította, azonban a földi expedíció megérkezésekor már mindhárom majdnem lemerült. Dr. Weiréknek feltétlenül meg kell találniuk a Pegazus-galaxisban maradt ZPM-eket, hogy bekapcsolhassák az Atlantisz fő védelmét szolgáló energiapajzsot, vagy a csillagközi utazáshoz elengedhetetlen hajtóműveket.

Atlantisz felhőkarcolók sokaságából áll, amelyek hat pilonon állnak, és amelyek között a leggyorsabban transzporterszobákkal lehet közlekedni. Dr. Rodney McKay szerint a városban annyi szoba található, mint Manhattanben. A komplexum központja (és egyben a legvédettebb része) a csillagalak közepén található irányítótorony, ahol a vezérlőterem, a kaputerem, a felette lévő Pocsolyaugró-hangár és a konferenciatermek találhatók, valamint néhány lakókörzet.

Atlantisz hat pilonját még messze nem derítette fel teljesen az expedíció, de annyi elmondható, hogy sok lakóhelységből, laboratóriumból és dokkokból állnak, ezen kívül az egyik pilonon van az ősi rakétákat irányító Ős-szék is. Az Elveszett Város még nagyon sok titkot rejt, ráadásul egyes technológiai csodák aktiváláshoz szükség van a ZPM-ek által biztosított energiára, ami az expedíció számára egyelőre nem elérhető.

A város felderítését folyamatosan végzik, de a földinél messze fejlettebb technológia, és az ebből következő számos baleset sokszor megállásra készteti tudósainkat.

 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek