Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Dr. Elizabeth Weir (Torri Higginson)Az Atlantisz-expedíció feje politikai aktivistaként kezdte a karrierjét: a hadseregre költött rengeteg pénz folyósításának megszüntetését szerette volna elérni. Végül diplomataként helyezkedett el, és az amerikai elnök pontosan a hadsereggel kapcsolatos múltja miatt nevezte ki a Légierő által irányított Csillagkapu Parancsnokság élére. Ezután az antarktiszi Ős-bázisra küldték, ahol elkezdte szervezni a világ legjobb tudósaiból álló Atlantisz-expedíciót, és 2004-ben a Csillagkapun keresztül átléphetett a távoli Pegazus-galaxisba.

TORRI HIGGINSON

Kanada egyik vezető színésznője, Torri Higginson sokaknak ismerős lehet. Szerepelt a TekWar sorozatban, az Oscar díjas Az angol betegben, Stephen King Storm of the Century című minisorozatában. Most pedig a Stargate Atlantisba fekteti azt a tehetséget, amivel kiérdemelte a lejobb színésznőnek járó Gemini díjat a kanadai The City című sorozattal.

Higginson Burlingtonban, Ontarióban született. Első szerepét a 23 perces rövidfilmben, a The Photographer`s Wife-ban saját magának teremtette meg, mint az alkotás producere. 1992-ben a Forever Knight egyik epizódjában szerepelt először tévésorozatban, melyet aztán a The Women of Windsor és a Family Pictures követett, hogy aztán megkapja Beth Kittridge szerepét William Shatner tévéfilm sorozatában, a TekWar-ban.

1995-ben több későbbi Stargate színésszel szerepelt a Jungleground című futurisztikus akciófilmben, majd az Angol betegben játszotta Mary, a nővér szerepét.

További filmjei: Memory Run a.k.a. Synapse, Airborne, Family of Cops III, Rats,Turning Paige, Irish Eyes and Crust, Autopsy Room Four.

Vendégszerepelt a Highlander: The Raven-ben és az Outer Limits több epizódjában, valamint a Canada: A People's History and the women's erotica anthology Bliss minisorozatban.

Színházi munkái többek között a Pulizer díjas Three Tall Women, Zadie's Shoes, The Mill on the Floss,Phyllis Nagy's Weldon Rising és Steve Martin's Picasso at the Lapin Agile.

Torrinak van egy kutyája, aki az Addy Twiggy Chicken Legs Killer névre hallgat, s egy macskája, akit Shaka Zulu Gumbo Yaya-nak hívnak.

Rendszeresen tesz egzotikus utazásokat, többek között megmászta a 2642 m magas Sinai hegyet Egyiptomban, illetve 10 napot töltött az észak-thaiföldi Chiang Mai-ban, ahol meglátogatott néhány hegyi falut.

 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek