Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Általános jellemzés

A Csillagkapu: Atlantisz 2004-ben debütált az amerikai Sci-Fi csatornán. Az eredeti tervek szerint a Csillagkapu már 2002-ban véget ért volna az ötödik évaddal, majd egy második mozifilmmel, és ezt követte volna a spin-off. Azonban a Sci-Fi folytatni akarta az egyre sikeresebb Csillagkaput, így Brad Wright, és Robert C. Cooper (az Atlantisz megalkotói) úgy döntöttek, hogy a mozifilm történetet átalakítják egy közönséges Csillagkapu duplarésszé (The Lost City/Az Elveszett Város), és párhuzamosan futtatják a két sorozatot. Így az Egyesült Államokban a Csillagkapu jelenleg a tizedik, a Csillagkapu: Atlantisz a harmadik évadnál tart.

A spin-off a távoli Pegazus-galaxisban játszódik, amelyet több millió évvel ezelőtt gyarmatosítottak az Ősök, a Csillagkapuk építői, akiket azonban ellenségeik, az életerővel táplálkozó lidércek tízezer évvel ezelőtt elűztek.

A Csillagkapu Parancsnokság ebbe az új galaxisba küldte el a diplomata Dr. Elizabeth Weirt (Torri Higginson), és a világ legjobb tudósaiból, valamint katonáiból álló expedícióját, hogy találják meg Atlantiszt, és minél több információt gyűjtsenek az Ősökről. Az egyik felderítő csapat azonban az Athos bolygón magára vonta a lidércek haragját, így az expedíció hamar szerzett magának egy nagyon erős ellenséget.
Ugyanakkor új barátokat is találtak: Athos népét, akiket a fiatal Teyla Emmagan (Rachel Luttrell) vezet, és rajtuk keresztül még több szövetséget szeretnének kötni, ami azonban nem mindig sikerül.

A sok nehézség ellenére az expedíció sikerrel végzi munkáját, új világokat, kultúrákat, technológiákat fedeznek fel, és eddig a lidérceket is távol tudták tartani a Földtől. Azonban védelmük egy hajszálon függ, és talán csak idő kérdése, hogy teljesen összeomlik...

 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek