Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Az SFportal Találkozó díszvendége – David Nykl
 Szerző: radu   Dátum: 2010.06.05


 „That’s it. Já ho zabiju. To je magor, naprostej idiot.” („Ez van. Megölöm. Ez egy kretén, tiszta hülye”).

Többek közt az ehhez hasonlóan kedves, Rodney-hoz intézett szavaival lopta be magát a Stargate: Atlantis rajongók szívébe az expedíció cseh tudósa, dr. Radek Zelenka, és az őt megszemélyesítő David Nykl.

Július 10-én az SFportal meghívására a színész Magyarországra látogat, hogy a Stargate Atlantis hazai rajongóival is találkozhasson!

A színész 1967-ben született Prágában. Egy évvel később, mikor a szovjet csapatok elfojtották a prágai tavaszt, szülei úgy döntöttek, elhagyják az akkori Csehszlovákiát, és Kanadába menekültek. Végül Brit Kolumbiában, Victoriában telepedtek le. David szereplési vágya már korán megmutatkozott, iskolai színdarabokban szerepelt, sőt, több televíziós reklámban is feltűnt (pl. Adidas). Végzős főiskolásként debütált rendezőként; a The Murder Room című darabot állította színpadra. Az egyetem elvégzése után (ahol szabad művészetekből diplomázott), több Vancouver környéki társulatban is szerepet vállalt, illetve a Vancouveri szabadtéri Shakespeare-fesztiválon, a Bard on the Beach-en megismert barátaival hamarosan megalakította saját társulatát, Ironworks Productions néven. Első produkciójuk, Estragon Godot-ra várvája zajos sikert aratott, bejárták vele egész Európát. Egy évvel később Nykl Prágába költözött, ahol színpadi, filmes és reklámszerepekkel is elhalmozták. 1994-ben társalapítója lett Prága első angol nyelvű színtársulatának, a Misery Loves Company-nek, ahol rövid időn belül 17 darabban is közreműködött; színészként, producerként, rendezőként és művészeti vezetőként. Később visszatért Vancouverbe, ahol immár főállású színészként több televíziós sorozatban, filmben és reklámban is feltűnt.
 
2004-ben kapta meg Dr. Zelenka szerepét a Stargate: Atlantisban. Eredetileg csak egy epizódra, egy orosz kutató szerepére szerződtették, azonban Nykl cseh származása miatt a karakter is cseh nemzetiségű lett. A rajongók nyomására végül Zelenka visszatérő szereplő lett a sorozatban, még az SG-1 „The Pegasus Project” című epizódjában is feltűnt. Sokan az SG-1 Walter Harriman őrmesteréhez (a „tárcsázó arc”) hasonlítják, aki mellékszereplőként is masszív rajongóbázisra tett szert, és ezért egyre több és több szerepet kapott a sorozatban. Zelenka karaktere is egyre nagyobb jelentőséggel bírt az Atlantis 5 évadja során, folyamatos élcelődése Dr. Rodney McKay-jel a sorozat védjegyévé vált. 2005-ben Leo-díjra is jelölték, legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.
 
David Nykl hazai látogatásáról a részleteket hamarosan szállítjuk Nektek!
Ezt a hírt már 8551 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

SFPortal Találkozó 2010


  Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
  Vissza