Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Atlantisz-film: időpont, történet, rendező
 Szerző: Mascot   Dátum: 2009.01.16


Stargate: Extinction (korábbi nevén `Alkonyprojekt`, illetve `Csillagkapu Atlantisz: A film`)

Premier: 2010. (SCIFI csatorna)

Forgatás: várhatóan 2009. vége

Írta: Joseph Mallozzi és Paul Mullie
Rendező: Andy Mikita

A film története ugyanaz, mint ami a 6. évad nyitóepizódjának lett volna, ha a SCIFI megrendelte volna. Joseph Mallozzi a blogjában felfedte a film egyik központi szálát:

A sorozatzáró epizódban (5x20 Enemy at the Gate) az expedíció visszareptette Atlantiszt a Földre és segített legyőzni az Ős-technológiával felturbózott ‘szuperkaptárat’, amely a bolygó lerohanására készült (sikerült is megsemmisítenie az Ősök földi fegyverét). Így a nagy kérdés most a következő: a Nemzetközi Felügyelő Bizottság (IOA) miért engedné vissza Atlantiszt a Pegazus-galaxisba?

A Föld szinte egyetlen védelmi eszköze (az Ős-szék) megsemmisült, az 51-es körzet kutatóbázisa súlyos károkat szenvedett és mivel bolygónkon már van egy Csillagkapuval rendelkező bázis, Atlantisz városa megszűnik a Kapu-utazás központja lenni és kutatóbázissá válhat, a pegazus-galaxisbeli expedíció fenntartási költségeinek töredékéért. Ezen kívül saját Ős-fegyverekkel is rendelkezik, ami a védtelen Föld számára létfontosságú lehet.

Kérdésessé válik tehát az expedíció tagjainak sorsa, mégpedig elsősorban Teyláé és Rononé, a két idegené, de Sheppard alezredesék jövőbeni szerepe is kétséges, így a főszereplők többek között azért fognak harcolni, hogy visszamehessenek a Pegazusba (azt már tudjuk, hogy a filmben szerepet fog kapni az 5. évadban felfedezett `féregjárat-hajtómű`,az űrutazás egy rendkívül gyors formája). Mallozzi azt is elárulta, hogy a filmben szó lesz Sheppard Ős-génjéről, talán az IOA fel szeretné használni a Földön.

Egy status quo-eltolódás (még nem tudni, hogy a Földön vagy a Pegazusban fog-e bekövetkezni) szintén befolyásolni fogja az expedíció életét. Annyi bizonyos, hogy ebben az egyik visszatérő karakter rendkívül fontos szerepet fog kapni (talán Todd?). Mallozzi szerint sok-sok cameo és vizuális effekt fogja még gazdagítani a 2 órás filmet, amit a készítők szerint olyanok is meg fognak tudni nézni, akik korábban nem ismerték az Atlantisz-sorozatot.

Habár még nem született szerződés a színészekkel, a sorozatzáró rész alapján a következő szereplők/színészek térhetnek vissza (a főszereplők biztosan):

Főszereplők
- John Sheppard alezredes (Joe Flanigan)
- Teyla Emmagan (Rachel Luttrell)
- Dr. Jennifer Keller (Jewel Staite)
- Richard Woolsey (Robert Picardo)
- Ronon Dex (Jason Momoa)
- Dr. Rodney McKay (David Hewlett)

Mellékszereplők
- Samantha Carter ezredes (Amanda Tapping)
- Todd, a lidérc (Christopher Heyerdahl)
- Dr. Carson Beckett (Paul McGillion)
- Dr. Radek Zelenka (David Nkyl)
- technikus Chuck (Chuck Campbell)
- Evan Lorne őrnagy (Kavan Smith)
- Amelia Banks (Sharon Taylor)

Mallozzi szerint nem elképzelhetetlen, hogy Carteren kívül mások is felbukkanjanak az SG-1-ból, külön kiemelve Teal`c-et (Christopher Judge) és Dr. Daniel Jackson-t (Michael Shanks). Ezt segítené az is, hogy az Atlantisz-filmet a harmadik SG-1 DVD-filmmel nagyjából egyidőben fogják leforgatni. Annyi bizonyos, hogy lesz 2 db. meglepetésszereplő.

 

Ezt a hírt már 30945 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

AG-fórum: Atlantisz DVD-film megbeszélése
Mallozzi-blog


  Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
  Vissza