Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A3x02 Misbegotten

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom

Amint fölfedezték, hogy egy Lidérc Kaptárhajó közeledik Atlantisz felé, Dr. Carson Beckett az Ősök székfegyverét használva készenlétben áll a drónok bevetésére. Közben a Földön, Dr. Elizabeth Weir erről az esetről jelentést kap, és utasítást ad a Város álcázására. Elizabeth még mindig a Csillagkapu Parancsnokságon van, ahol még nem döntöttek róla, hogy kirúgják-e vagy sem, a hibás döntései miatt, mivel a Lidérceknek sikerült megtudniuk, hogy hogyan juthatnak el a Földre. Szerencsére Sheppard alezredes, és csapata már elfoglalta a Kaptárt, és amint Atlantisz közelébe értek kapcsolatba tudtak lépni a Várossal, és tudatni velük, az eseményeket. Visszakanyarodva a Földre, Richard Woolsey az I.O.A.-tól tájékoztatja Dr. Weirt, hogy a bizottság úgy döntött, egyenlőre meghagyják a pozíciójában, és a bizottság egy tagjával az oldalán fog visszatérni Atlantiszra.

Dr. Beckettnek az iratus bogár retrovírusát felhasználva a Lidérc Kaptáron sikerült "legyőzni" a Lidérceket, akik most már hadifoglyoknak számítanak. A Lidércek átváltoztak emberekké, és az emlékeik törlődtek. A foglyokat sztázisban tartják, azonban ez nem tartható fent sokáig, mivel nagyon sok energiát használnak fel, így egy POW tábort állítottak fel egy olyan bolygón, ahol nincs Csillagkapu. A probléma az, hogy bár a Lidérceket emberré alakították ugyan, de a Beckett által készített injekciót folyamatosan adagolni kell, nehogy emlékezni kezdjenek rá, kik is ők valójában. Ezért Carson rákényszerül, hogy velük maradjon egy ideig.

A POW táborba került Michael is, akit ismét visszaváltoztattak emberré. Michael ugyanis rajta volt azon a Kaptáron ahol Ronon Dexet, és Dr. McKayt tartották fogva. Felismerve, hogy a saját népe nem bízik benne (érezték, hogy már nem teljesen Lidérc), úgy döntött segít az Atlantiszon levő embereknek, és cserébe menedéket kap majd. Eleinte meg is kapta mindezt. Azonban csalódott, mivel a szabadsága korlátozott volt. Ronon elkábította a fegyverével, amíg Dr. Beckett beadta neki a retrovírust, -- és Michael Kenmoore hadnagy lett belőle ismét.

Azonban Latham, aki egyike az emberré alakított Lidérceknek emlékezni kezdett a múltjának egyes pillanatairól. Latham biztosra veszi, hogy az igazságot elhallgatják előle és a többiek elől is. Michael megpróbálja megnyugtatni, és lecsillapítani Lathamet, de Latham kioson a táborból, azt remélve, hogy megúszhatja a következő orvosi kezelést a "járvány" miatt, amivel Dr. Beckett látszólag kezeli őket. A fák között Latham elkezd visszaváltozni.

Amint észreveszik, hogy Latham eltűnt az emberré alakított Lidércek kutatócsapatot indítottak a megtalálására, majd szembekerülnek vele. Latham próbálta megértetni velük, hogy mindaz, amit mondtak nekik hazugság volt. A társai ezt nem vették be, és végeztek vele, majd otthagyták a holttestet, úgy állítva be, mintha öngyilkosságot követett volna el a bázishoz közeli hegygerincnél.

Woolsey az, aki visszatért Elizabethel Atlantiszra, hogy átfogó vizsgálatot folytasson a vezetésről, és a döntésekről, és amit eddig meghoztak a Lidércekkel kapcsolatban. Woolsey Sheppardöt faggatja a döntéséről, hogy 200 emberré alakított Lidércnek teremtettek egy POW tábort. Sheppard közli Weirrel, hogy szerinte Woolsey igyekszik minél jobban keresztbe tenni nekik, mire Elizabeth tudatja Sheppardel, szerencsésnek mondhatják magukat, hogy Woolseyt kapták meg, és nem valaki mást, az I. O. A.-tól.

Közben Dr. Beckett nyomon követi az emberré alakított Lidérceket a fák közé a gyülekezőhelyükre, akik ismét kezdenek átalakulni. Elkapják Beckettet, Michael pedig felismeri őt. Az ő Lidérc éne ismét visszatért, és vele együtt a legtöbb emléke is -- eleget tud ahhoz, hogy felismerje, elárulták őt, kétszer is. Addig kellett várniuk, amíg Sheppard elvitte a katonákat, és csak az orvosi egység maradt a tábor őrzésére. Ezután hagyták, hogy visszafejlődjenek Lidércé, ami által kapcsolatba léphetnek egy másik Kaptárral, ami már úton van értük.

Woolsey hangsúlyozza, hogy az emberré alakított Lidércek problémát okozhatnak, ha a többi Lidérc rájuk talál. Tudva, hogy ez megtörtént, és hogy Atlantisz még mindig létezik, valamint azt, hogy Michael ismeri a helyzetüket és a Föld helyzetét is, biztosítani kell, hogy ez továbbra is titokban maradjon.

Ezért Sheppardnek és csapatának vissza kell térnie a táborba és egy atombombával "megoldani" a fennálló problémát. A Daedalus azonban még nem áll készen egy újabb bevetésre, ezért a zsákmányolt Kaptárral kell odamenniük. Az egyetlen személy, alig tudja irányítani a Kaptárt, aki nem más, mint Teyla, akiben van némi Lidérc DNS. A gén birtokában képes aktiválni a vezérlő rendszereket, de mást nem. Amint megérkeznek, és a hajó pályára áll, a másodlagos rendszerek működni kezdenek, mivel több Lidérc életjelet érzékelnek. McKay rájön, hogy néhányan a foglyok közül biztosan visszaalakultak Lidérccé. Így képesek voltak távolról kapcsolatba lépni a hajójukkal.

Michael kikérdezte Dr. Beckettet, arra számítva, hogy megtudja, Sheppard milyen kis meglepetést tartogat arra az esetre, ha valami rosszul sülne el. Mindent meg is tud Sheppard tervéről, hogy küld egy vezérlőjelet, amivel aktivál egy atombombát a táborban. Azt remélve, hogy megmentheti Dr. Beckettet, és a katonákat Sheppard egy Pocsolyaugróval a bolygóra jön, és saját maga rakja le, és hozza működébe a bombát.

A csapat megérkezik, és keresést kezdenek az embereik után, azonban csak Carsont találkák meg életben. Visszatérnek az Ugróhoz, és közlik McKayel, hogy robbanthatja a bombát. Azonban semmi sem történik. Michael ugyanis deaktiválta azt. Sheppard parancsot ad, hogy mérjenek csapást a táborra az elfogott Kaptárról. Abban a pillanatban egy másik Kaptárhajó lép ki a hipertérből, és tüzelni kezd Sheppardék Kaptárára. Nem lehetnek biztosak benne, hogy sikerült mindenkit likvidálni a bolygó felszínen.

Valamivel később a Daedalus megérkezik, és már csak az elfoglalt Kaptár roncsait találja meg. Életjelnek semmi nyoma a bolygón. Sheppardnek és csapatának sikerült megszöknie egy álcázott ugróval, mielőtt a Lidércek megsemmisítették volna a Kaptárt. Kikötöttek a Daedaluson, és útnak indultak.

Woolsey visszatért a Földre, hogy leadja a jelentést az I. O. A.-nak. Javasolja majd, hogy Dr. Weirt hagyják meg a posztján. Mi több, támogatni fogja, hogy ez így is legyen.- Mi történik a legjobb esetben?
- Megnyerem a Nobel-díjat.
- Mi lesz a legrosszabb esetben?
- Nagy lyukat ütünk az Univerzum szerkezetében. Aminek kisebb az esélye, mint a Nobel-díj.
Írta: sgabor80


 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek