Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A3x01 No Man's Land

Írta:
Martin Gero 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom

A Lidérc kaptár hajó fedélzetén Dr. Rodney McKay, és Ronon Dex fogságba esik, és a Lidércek gubóba helyezik őket. A lezajlott csata során, amit a Daedalus ellen folytattak, Sheppard egy F-302-esekből álló csapat élén megtámadta a Lidérc hajókat, és a csata során elég közel került az egyikhez, majd a kaptár hajókkal együtt belépett a hipertérbe. Sheppardnek sikerült leszállnia az F-302-esével a kaptár külső részén. A korlátozott levegő, és felszerelés miatt úgy döntött, hogy valamilyen módon hatástalanítania kell a két kaptárt, mielőtt még elérnék a Tejút Rendszert.

Szerencsére a kaptár hajók nagyrész szerves felépítésűek. A csata során pedig igen komoly sérüléseket szenvedtek a Daedalustól és az Ős csatahajótól, az Oriontól. A Lidércek részéről a dolgok tovább bonyolódnak, mivel a csillagközi sugárzás erősen hat rájuk a hipertérben, ezért kénytelenek "kisebb" megállásokat végrehajtani, hogy a hajók néhány óra alatt képesek legyenek regenerálódni a Pegazus-galaxis és a Tejútrendszer között. Dr. Zelenka kiszámította, hogy ezek a javítások legalább 15 óránként esedékesek.

Dr. Weir azzal a kellemetlen kéréssel fordult Caldwell ezredeshez, hogy amilyen hamar csak lehet, induljanak el és próbálják megállítani a két Lidérc kaptárt. Lorne őrnagy az Orion parancsnokaként a fedélzetén tartózkodik, ahol a javítások folynak, azonban a hajó még nem áll készen a harcra. Az idő hiánya miatt útnak indulnak, és a további javításokat az út során végzik el. Caldwell tisztában van azzal, hogy amint szembekerülnek a Lidércekkel, akkor talán még a legénységét is fel kell áldoznia, nehogy a Lidércek elérhessék a Földet. Ráadásul éppen ezek a Lidércek az egyetlenek, akik tudják, hogyan jussanak el a Földre. Ezek az információk nem juthatnak el egyetlen más Kaptárhoz sem, így hát el kell pusztítani a két kaptár hajót.

Dr. Werinek a döntései miatt vállalnia kell a felelősséget. A Csillagkapu Parancsnokságról, a rendszeres bejelentkezési folyamat során kapcsolatba lép vele Hank Landry tábornok, és visszarendeli Elizabethet a Földre.

Vonakodva ugyan, Dr. Weir elhagyja Atlantiszt a krízis alatt, hogy találkozzon Richard Woolseyval és bizottság többi képviselőjével. A lényeg, hogy amíg ott van, addig újjal mutogathatnak rá. Valójában nem igazán akarják kirúgni Elizabethet, de el kellett távolítaniuk őt egy időre a posztjáról. Amennyiben leváltják őt, azzal együtt érvényteleníthetik a parancsát, hogy a Daedalus, és az Orion időben utolérje a két Lidérc Kaptárt, amik úton vannak a Föld felé. A szorult helyzet, és a politikai elágazások miatt, Weir teljes felelősséget vállal a következményekért, és utasítást ad, hogy Caldwell ezredes kezdje meg a küldetést.

A kaptárhajók fedélzetén Rononnak és McKaynek sikerül kiszabadulniuk a gubókból. Mivel McKay ismeri a Kaptár sematikus rajzát, ezért Rononnal elindulnak, hogy a lehető legnagyobb kárt okozzák az alapvető rendszerekben, mielőtt még elfognák őket.
Sheppard azon próbálkozik, hogy kapcsolatba lépjen Rodneyval és Rononnal a rádión keresztül, azonban a felszerelés a laborban van, ahol éppen a félig-ember Lidérc, Michael tartózkodik. Michael nem egészen változott vissza Lidérccé, miután felhagyott kezelésekkel, amit a Dr. Beckett által létrehozott retrovírus nyújtott, és most már csak egy kitaszítottnak számít a népe között. Felismerve, hogy csupán napjai vannak hátra válaszolt Sheppardnek.

- Michael: Sheppard alezredes. Maga az?
- Sheppard: Ki beszél?
- Michael: Az vagyok, akit Michaelként ismer.
- Sheppard: Sajnálom, rossz számot katptam.

Michael elmondja, segítségre van szüksége ahhoz, hogy elmenekülhessen, és az egyetlen reménye az emberek, akikhez fordulhat. Utasítja Sheppardöt, hogy lője ki a hajók hiperhajtóműveit, ezzel elég kárt okozva ahhoz, hogy lelassítsa a Kaptárhajókat.

- Sheppard: Na jó, akkor teszek egy sétát a parkban. Egy igen rémisztő parkban, tele szörnyekkel, akik megpróbálnak majd kinyírni.
- Michael: Ez nem értem.
- Sheppard: Nem számít.

A meglepetés-szerű támadás sikeresnek bizonyult, és az egyik Kaptár igen komolyan meg is sérült, mire a másik Kaptár dárdái üldözőbe vették Sheppardöt. Rövid csatározás után Sheppard F-302-esét eltalálták és röviddel ezután már a Lidércek "vendégszeretetét" élvezhette.

Michael, a Sheppardöt kísérő Lidércek elé sietett, és sikerült neki "kiszabadítania" Sheppardöt egy olyan szöveggel, hogy a Királynő parancsára, ki kell hallgatnia a foglyot. Hát persze hogy elsőre nem vették be. De mikor hozzátette, hogy: Ha inkább szeretné megvitatni a dolgot a Királynővel" Erre átadták Sheppardöt, Michaelnak. Michael visszaadta Sheppnek, a fegyverét és a felszerelését, mielőtt elindultak volna megkeresni Ronont, és McKayt. Mivel a gubóknál, ahol lenniük kellett volna nem voltak, így Sheppard tudta, hogy olyan helyre mehettek, ahol a legnagyobb kárt okozhatják.

Időközben a Daedalus megérkezett és kezdetét vette a csata, nem sokkal a Daedalus után lépett ki a hipertérből az Orion is. Bár az Orion kezdetben képtelen volt tüzet nyitni az energia ellátás miatt.

- Caldwell: Őrnagy, ideje lenne tüzet nyitniuk.
- Lorne: Egyetértek uram. Kiadtam a parancsot, de nem történik semmi. Zelenka!
- Zelenka: Próbálkozom!
- Lorne: Daedalus, problémánk van az energia átjuttatással a pajzsból a fegyverekbe.
- Caldwell: Az egyik Kaptárhajó maguk felé tart.
- Lorne: Igen, látjuk uram. Doki, ki fog minket nyírni"
- Zelenka: Megvan, megvan.
- Lorne: Indítom a drónokat.

A drónok sikeresen leszedték az egyik Kaptárt, a másik viszont alaposan odapörkölt az Orionnak. Pajzs nélkül pedig ingen könnyű célponttá váltak. A Daedalus pedig távol volt tőlük, hogy fedezetet biztosítsanak.

- Lorne: Még egy lövés Zelenka! Ez minden, amit kérek!
- Zelenka: Nem tudom megadni azt, ami nincs! Túl sok a sérülés. El kell hagynunk a hajót.
- Lorne: Hallgasson ide!
- Zelenka: Feláldoztuk a pajzsunkat az első sortűzért! A hajó bármelyik pillanatban felrobbanhat!
- Lorne: Caldwell ezredes, tartok tőle mindent megtettünk, amit csak lehet. Azonnali átsugárzást kérünk a Daedalusra.

Az Orion pillanatokkal a teljes személyzet átsugárzása után darabokra robbant. A még meglévő Kaptáron Sheppard és Michael rátaláltak Rodneyékra. Michael a bizalom jeleként visszaadta Rononnak a fegyverét, aki azonnal le akarta lőni Michaelt. Sheppard rávette Ronont, hogy ne tegye azt, amire készül, mivel ő maga bízik Michaelben. Egy kis szabotázst végrehajtva sikerült megszökniük egy szállítóval, és a Daedalusra sugároztatniuk magukat. A terv az lett volna, hogy átküldenek egy bombát, mivel Michael megbabrálta a zavaró rendszert, de az összes atom-töltetet elhasználták. A dárdák támadásra készültek, erre Caldwell ezredes parancsot adott, hogy koncentrált tüzet nyissanak a hangárakra. Ez a terv bevált, és több másodlagos robbanással sikerült kiiktatniuk a másik Kaptárt is. Azonban a támadás során a Daedalus létfenntartó rendszeri komolyan megsérültek, és több súlyos találatot is beszedtek. Az egyetlen esélyül a túlélésre, a megrongálódott Kaptár, ahol van elég levegő, de persze az tele van Lidércekkel.

Hála Michaelnek, a csapat megtudta, hogy a Dr. Beckett által kifejlesztett retrovírus még mindig a Daedaluson van. Mivel a Kaptár megsérült, így képesek átsugározni a lezárt gázt, majd kiereszteni azt, hogy az elvégezze a dolgát. A terv bevált, és a Lidércek átváltoztak emberré, az emlékeik pedig törlődtek. A Királynő kamrájában rátaláltak a Királynőre, aki ellenállónak bizonyult a gázzal szemben, és kis híján végzett Lornenal. Sheppard a csapatával biztosította a hajót, és közölte a Daedalusszal, hogy a Királynőt ártalmatlanították.

A földi erők most már hozzájutottak egy igen bőséges levegő készlethez, és egy a sérüléseit leszámító Kaptárhajóhoz.
Írta: sgabor80


 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek