Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A2x15 The Tower (A torony)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Andy Mikita


Epizódtartalom

Mint mindig, Sheppard alezredes csapata egy újabb állítólag egyszerű bolygón vannak, ami mezőgazdasági jellegű. Rodney McKay úgy véli, hogy csak az idejüket vesztegetik, ha azt remélik, hogy ezekkel az emberekkel kereskedelmi kapcsolatba kerülhetnek. A falu vezetője, Eldred bocsánatot kér a késlekedésük miatt, de fel kellett készüljenek rá, hogy tisztelettel adózzanak a Torony előtt. Minthogy Sheppardék nem tudják, mi is az ezért Eldred odavezeti őket, és felismerik, hogy a Torony, a pontos mása Atlantisz központi tornyának. Most, hogy látták, már sokkal érdekesebbnek találják ezt a helyet, így érdemes lenne a Tornyot közelebbről is megvizsgálni.

Eldred elmagyarázza, hogy a Védelmező képes fénylő dolgokat küldeni a Lidércek... vagy a falusiak ellen. Ezek a fények képesek elpusztítani bárkit, és bármit. A csapat a leírás alapján rájön, hogy amiről Eldred beszél az nem más, mint az Ős drón fegyver, amiből Atlantiszon jelenleg hiányt szenvednek, és ami egy esetleges támadás esetén igen hasznos lenne. Ha a drónok még működnek, akkor bizonyára egy működő Z.P.M. is a használók rendelkezésére áll. Sheppard megkéri, Eldredt, hogy segítsen neki találkozni a Torony lakóival, de Eldred közli vele, hogy csak a királyi udvar lakóinak van engedélyezve a Toronyba való belépés. McKay egy falusi kísértetével elmegy a Toronyhoz, hogy megvizsgálja azt.

Hamarosan őrjárat érkezik a Tronyból, akik az öltözékük alapján sokkal fejlettebb civilizációt képviselnek. Az őrség Parancsnoka visszakézből lecsapja Eldredet, majd elővesz egy ostort, hogy megkorbácsolja őt. Sheppard megpróbálja megvédeni Eldredet, mire egy másik őr is érkezik a Toronyból. Otho, a Kamarás megállítja a korbácsolást, és elkezdi leellenőrizni a csapatot. Mikor Sheppardöt kezdi megvizsgálni, a műszer hangosan kezd sípolni. Otho parancsba adja, hogy Sheppardöt vigyék a Toronyba. Habár ezt a csapat nem engedi.

Kicsit később meglátnak egy tárgyat, ami nem más, mint egy drón. A drón becsapódik a faluba, bizonyítva a Védelmező erejét. Otho elmagyarázza, hogy a Védelmező mindent lát, ami történik, bárhol is legyen az. Otho fenyegetőzik, hogy ha nem teszik le a fegyvert, akkor egy újabb csapás fog következni. Ezután Sheppard önként Othoval elmegy a Toronyba.

Ezalatt McKay elvégzi a letapogatást, és rájön, hogy a Torony valójában egy része annak a városnak, ami el van temetve. Ami pontosan ugyanolyan, mint Atlantisz. Az adóvevőn keresztül Sheppard megerősíti, hogy Torony belseje pontosan olyan, mint Atlantisz vezérlő terme, leszámítva azt a változtatást, hogy fel van díszítve 18. századi díszekkel. McKay közli, hogy van itt egy Z.P.M. - bár majdnem le van merülve. Hozzáteszi, hogy város pontosan olyan méretű, mint Atlantisz, csupán el van temetve.

Az Ezredessel úgy bánnak, mint egy megbecsült vendéggel, és Sheppard utasítja Teyláékat, hogy maradjanak a háttérben, az éjszaka folyamán. Az esti vacsora során John találkozik a Védelmezővel. A Védelmező nem más, mint egy öreg-, és beteg ember, akiben megtalálható az Ős gén, és képes működtetni az Ős széket. Továbbá képes egy monitoron keresztül szemmel tartani a falusiakat. Az örököse fölényes, és piperkőc. Mara, a lánya pedig egy javíthatatlan flörtölő személyiség. Tavius, a fia arrogáns, és undok természetű. És tetőzve, hogy az egyik legrosszabb dolgaik közé tartozik, az asztali szokásuk.

John érdeklődik a drónok forrása után, de senki sem ismeri a választ. Mivel senki sem volt hajlandó lemenni a földalatti létesítménybe, hogy megvizsgálja az ottani dolgokat, amit a Torony lakói egyszerűen csak "katakombának" hívnak.

Időközben, Roney talált rá módot, hogy lejusson a város föld alatti részébe. Baldric, a falu idegenvezetője elmondja Rodneynak, hogy a körzetben meglehetősen intenzíven vannak földrengések, ami miatt az emberek nem merészkednek le oda. Rodneyék bemerészkednek az alsó részbe, és kisvártatva jön egy földrengés, ami elzárja a kivezető utat. Szerencséjükre a terület felderítése során rábukkannak "pár" darab használton kívüli Pocsolyaugróra, és a Drónokra, amikből fel tudnák tölteni Atlantisz készletét. Bár még nincs kivezető út, de ekkor McKaynek szöget üt a fejébe, hogy képes lehet egy drónnal lyukat robbantani, amin keresztül kijuthatnak. Azért van nehéz rész is, ami Rodney szerint "mindig is elhanyagolható". Ha nem válik be, akkor felrobbantják magukat. Rodney hozzáfér a drón fegyverprogramhoz, és csodák csodájára sikerül lyukat robbantania a tetőn.

Ezalatt a Toronyban a cselszövések, és tervezgetések sora zajlik. Az éjszaka folyamán Mara megpróbálja elcsábítani Johnt. Elmagyarázza neki, hogy ha Sheppard feleségül veszi őt, akkor a kiszemelt örökös kénytelen lesz meghátrálni, és akkor a Védelmező lánya lesz az örökös, miután a Védelmező meghat. Egy másik ponton pedig, Tavius cselszövést készít elő Othoval. Később John "meglátogatja" Othot, aki megpróbálja elnyerni Sheppard bizalmát, és beavatja a terébe. Otho elmondja, azon dolgozik, hogy megmentse a Torony lakóit, és biztosítsa, hogy a gén továbbra is fennmaradjon. De ez egy veszett küzdelem. A gén egyre inkább elhalványult minden generáció során, a Kamarás legjobb erőfeszítése ellenére is. Azonban rájött, hogy a megfelelő személyek párosításával, a gén továbbra is fennmarad.

Hamarosan senki sem lesz képes működtetni az Ős széket, és akkor nem lesznek képesek megvédeni magukat, és a megszokott életük is semmis lesz. Mikor Otho megvizsgálta Sheppardöt a faluban, rájött, hogy John rendelkezik az Ős génnel - ami sokkal erősebben jelen van Sheppardben, mint azt eddig bárkinél is tapasztalta volna az a királyi család eltelt 300 évében. Ha Sheppard elvenné Marat, és gyermekeik születnének, akkor az felfrissítené az Ősi géneket.

Dr. Beckett megérkezik, hogy megvizsgálja a Védelmezőt. Azonban a vizsgálatai alapján rájön, hogy a Védelmezőt hónapok óta valamilyen méreganyaggal látják el. A politikai krízis elhárítása végett, Sheppard beszél Othoval, a Dr. Beckett általi Ős gén terápiáról, aminek köszönhetően legalább a népesség fele képes lenne irányítani az Ős széket, megvédve ezáltal a bolygót a Lidércektől. Otho önmaga igénybe veszi ezt a terápiát.

Hamarosan a Védelmező meghal, és elkezdődik a hatalmi harc a trónért. Kiderül, hogy maga Otho is igényt tart a trónra, ezért, hogy a kis tervecskéje ki ne derüljön ravaszul letartóztatja Sheppardöt, Dr. Beckettet, és magát a trónörököst Taviust. Otho, hogy bizonyítsa alkalmas a Védelmező tisztségre leül a székbe és működésbe hozza azt. Hatalma megszilárdítása érdekében arra készül, hogy a drónokkal porig bombázza a falut.

Visszakanyarodva a faluhoz, Ronon megállítja az őrság Parancsnokát, aki bántalmaz egy nőt. Puszta kézzel győz le három katonát, és a végén kitöri a Parancsnok nyakát. A falusiak attól tartva, hogy a Toronyból bizonyára büntetésként fognak lesújtani rájuk Ronon tette miatt, úgy döntenek, megvédik magukat.

Ezalatt Mara odamegy Johnhoz, és átad neki egy rádiót. Sheppard és Teyla kapcsolatba lép Rodneyval, és tudatják vele, hogy le kell merítenie az még működőképes Z.P.M. modult, nehogy Otho képes legyen elpusztítani a falut a drónokkal. McKay beindítja a város csillag hajtóműveit, ami biztosítja a városnak, hogy repüljön. Otho közben már kilőtte a drónokat, de az utolsó pillanatban, mielőtt becsapódtak volna, kifogy az energia, és a drónok lepotyogtak járulékos károk nélkül.

Azonban ez a kis akció igen erős földrengést okozott. A zűrzavarban, Johnnak sikerült megszöknie és szembeszállt Othoval. Otho megtámadta az Ezredest a késével, de Sheppardnek sikerült lebirkóznia Othot, és sebet ejtett Otho kezén a késével. Legyőzte, majd Otho holtan esett össze a méregtől, amivel bevonta a pengét - minthogy ő mérgezte meg a Védelmezőt hasonló módon.

A csapat visszatért Atlantiszra, és sikerült feltölteniük a drón készletüket, valamit Pocsolyaugrókat szerezni. Ezért cserébe biztosították a falusiakat, hogy ellátják őket orvosi ellátmánnyal, és segítenek létrehozni egy szabad társadalmat.

Írta: sgabor80


 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek