Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A2x12 Epiphany (Megvilágosodás)

Írta:
Brad Wright 
Joe Flanigan 

Rendezte:
Neil Fearnley


Epizódtartalom

John Sheppard alezredes, Dr. Rodney Mckay, Teyla Emmagan, és Ronon Dex egy Pocsolyaugró fedélzetén egy idegen bolygón keresztül repülnek egy kráteren, amiből energia jeleket vesznek. McKaynek persze ez felkelti az érdeklődését. Sheppard a közelben leteszi az Ugrót, a továbbiakban pedig gyalog folytatják a felderítést. A csapat rátalál egy részben elrejtett barlangot, a kapunál egy feliratot, ami Ős nyelven íródott. Teyla felismeri a szavakat, amiben az áll, hogy "üdvözlet," és "felemelkedés." Rondey kér egy ágat, hogy a kameráját rárögzítve megtudja, hogy mi van odaát.
- Sheppard: MALP a boton.
- Rodney: Igen, MALP a boton. Nagyon eszes.

Megállapítják, hogy nincs fenyegetés odaát, így Sheppard hőst játszva előre megy. Éppen csak elindul, de fájdalmat érez, és megpróbál visszalépni, hiába. Ronon megragadja, de de ez nem segít. Teyla is beszáll a buliba, de egy perccel később Sheppardöt elnyeli a portál, és a túloldalon köt ki... és képtelen visszatérni a másik oldalra.

Teyla próbál kapcsolatba lépni Sheppardel, hiába, Ronon pedig azzal fenyegeti McKayt, hogy ha nem talál ki valamit, rögtön Sheppard után küldi. Rodney rádöbben, hogy a kamera memóriája megtelt, az elemek pedig lemerültek, noha pár másodpercig volt a kamera odaát. A kamera pedig órákig hosszú anyagot vett fel. McKay rájön, hogy az idő a másik oldalon gyorsabban telik, és ennek a megállapításra egy faágat nyom át a portálon, elszámol 20-ig, majd kihúzza, és döbbenten látja, hogy az idő tényleg gyorsabban telik a túloldalon. Rohamosan gyorsan. És ez azt jelenti, hogy Sheppard, már napokat tölthet odaát ellátmány nélkül. Odaát Sheppard kísérletezik, hogy visszajusson, hiába. Megpróbál átlőni a falon, persze hogy a golyó visszapattan. "Szép munka John. Lődd le magad." Majd közli a rádión Rodneyval, hogy ez nagyon nem jó így, persze Rodney nem hallja. A másik oldalon a csapat összegyűjti az éppen náluk levő cuccost, ami a túléléshez kell, majd McKay átdobja a portálon. Ronon ott marad, Teyla és Mckay pedig visszamegy az Ugróhoz, hogy összeszedjenek mindent, ami még náluk van.

A másik oldalon Sheppard egy kis tábort állít fel, a portál mellett, várva, hogy a csapata kitalál valamit. A készlet, amit kapott már majdnem kifogyott, mikor a barlang egy földrengéstől remegni kezdett. Napok teltek el, és már szakállit is növesztett Sheppard. Várt még egy napot, és mivel már nagyon éhes volt, ezért elindult, hogy felderítse a barlangot, megjelölve az irányt, amerre indult.

Amint kiért a barlangból, Sheppard felfedezett egy zöld völgyet, ami egy nagy mezőre nyílik. Pár perccel később egy férfi rohan felé megrémülve valamitől. Egy szörny elől menekült, ami úgy hét láb magas, amit igen nehezen lehet észrevenni. Sheppard leadott egy sorozatot rá a P-90-esből bár nem igazán hatott rá. Ezután a szörny nekirontott, majd arrébb lökte. Egy újabb sorozat a 9 mm-esből, az sem volt eredményes, és Sheppard ismét padlót fogott, majd az emberre támadt, erre Sheppard egy késsel rontott neki, és John ismét a földre került, és eszméletét veszti. Majd a szörny eltűnt.

Később John feléred egy szokásos egyszerű, emberek lakta helyen, amiből olyan sok van a Pegasus Galaxisban. A férfi, akit Avridnak hívnak, és a testvére Teer elmagyarázza, hogy az Ősök hozták létre ezt az egész körzetet, védelmezve az embereket, akik a felemelkedésre készülnek. John egy kissé kiábrándítónak találja, hogy innen nincs kivezető út, csak a felemelkedés. Hogy elveszítse a fizikai létét, és egy magasabb síkra lépjen, ezt egy kissé nyugtalan számára.

Sheppard hamarosan visszanyeri az erejét és besegít a falusiaknak, itt-ott, és így hetek telnek el. Továbbá csatlakozik a falusiakhoz, akik meditációval próbálják elérni, hogy felemelkedjenek. Egy nap a szörny a falura támad, és Sheppard ismét felveszi vele a harcot. Megvéd egy kislányt, aki már korábban meggyógyította őt, az Ősök erejének gyógyító segítségével. Sheppard meglepődve tapasztalja, hogy többi falusi elfut a test nélküli szörny elől, így hát ismét egyedül száll szembe a szörnnyel, mikor Teer odaáll Sheppard. De a szörny kis híján megöli Sheppardöt, megint.

Miután Sheppard magához tér, elmondja a falusiaknak, hogy egyedül nem tud elbánni a szörnnyel, és nekik is segíteniük kell. Csak akkor győzhetik le a szörnyet, ha segítenek neki, mert ha végez velük, akkor senki sem fog felemelkedni. Az idő múlásával, Sheppard úgy véli, a csapata megfeledkezett róla, és ez elkedvetleníti. Amit azonban nem tud, hogy a Kolostor külső részén csupán néhány óra telt el, és McKay visszatért Atlantiszra, hogy segítséget hozzon.

Időközben Dr. Weir. Dr. Beckett, McKay, és egy pilóta hozzák az ellátmányt, és visszatértek a bolygóra, majd csatlakoznak Teylához, és Rononhoz. De előbb még Rodney kilő egy szondát a mezőbe, hogy felmérjék beléphetnek-e oda az Ugróval. Röviddel később a szonda megsemmisült, de adatok érkeztek tőle, még ha összevissza is. És találnak is egy energia pontot, amit "persze csak" Rodney tud kikapcsolni. Majd visszatérnek a barlanghoz, ahol Rodney kielemzi az adatokat, amit Teyla szerzett a kamera segítségével, és rájön, hogy a kráterben levő az idő úgy 250-szerese a normálisnak.

Elizabeth, Carson, Rodney, Teyla, és Ronon átlépnek a portálon, abban a reményben, hogy megmenthetik Sheppardöt, és még egy Z.P.M. is a birtokukba kerülhet, tudván, hogy talán egyirányú útjuk lesz.

A faluban Sheppard elmagyarázza a falusiaknak, hogy ha felemelkednek akkor kimaradnak egy csomó jó dologból. És hozzáteszi, hogy hiába meditálnak, attól még a félelmük velük van, hogy nem állnak ki a szörny ellen. De elvárják, hogy Sheppard egyedül álljon ki vele - mondja. Erre Teer közli vele, hogy nincs egyedül. Megérezte, hogy a barátai Sheppardért jöttek, hogy megmentsék. Sheppard számára ez a legjobb hír, de Teer közli vele, hogy a közelükben érzékeli a szörny jelenlétét is, mire Sheppard elrohan.

Hamarosan a csapat is kapcsolatba lép a szörnnyel. Ronon rá is lő, mire a szörny a padlóra küldi őt. Erre Teyla ad le rá egy sorozatot, hiába. Ronon nem adja fel egykönnyen, most a kardjával próbálja "darabokra vagdalni," persze hiába, és ismét padlót fog. Erre Teyla is nekiront a lénynek, és őt is a földre löki. Rodney, és Carson a szörnyre céloznak, majd Sheppard jelenik meg és ráugrik a lényre, mire az köddé válik.

A lény ismét megjelenik Sheppardék előtt. Majd megjelennek a falusiak, és Teer elmondja Johnnak, hogy a falusiak hozták létre a szörnyet, ami nem más, mint a félelmeik. A falusiak békésen odasétálnak hozzá, körbeveszik, majd egy szempillantás alatt a lény hangos kiáltássál semmivé válik. A falusiak megkezdik a felemelkedést, Teer pedig arra kéri Sheppardöt, hogy tartson velük. John azt mondja, hogy még nem áll rá készen, és lehet hogy nem is fog. Teer azért várni fog rá. Nyitva tartják az átjárót, amíg Sheppardék elmennek, továbbá közli Rodneyval, hogy nem szükséges a Szentély megsemmisítése. Rodney mondja, hogy a Z.P.M. azért hasznos lenne, mire Teer közbevágva meggyőzi, hogy a Szentély mindvégig fent fog maradni azoknak, akik a jövőben követik őket.

Írta: sgabor80


 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek