Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A2x11 The Hive (A kaptár)

Írta:
Carl Binder 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom

A Lidérc kaptár királynője elkezdte Sheppard alezredes kikérdezését, de mielőtt "kierőszakolhatta" volna a választ Sheppardből, ismeretlen okból ideges lett, és elrendelte, hogy a foglyot vigyék vissza a cellájába. Miután visszavitték Sheppardöt sértetlenül a cellába, Teyla megérezte, hogy egy második Lidérc kaptár hajó érkezett a közelükbe. Gondolván, bizonyára a királynő ezért nem folytatta a kihallgatást.

Visszakanyarodva Ford előőrsére, Dr. Mckay könyörgött az ő enzimmel "felturbózott" őreinek, hogy adják vissza a vezérlő kristályt, hogy Atlantiszról segítséget kérjen, mivel Fordék a küldetésre már túl régóta elmentek, és szerinte biztosan történt velük valami. Csakhogy az őrök hajthatatlanok voltak. Mivel csak egyetlen "durva" módja volt a szökésnek, így hát mikor az őrei nem figyeltek oda, Rodney belopózott Jace laborjába, és teletömte magát droggal. Pár pillanatra rá, nekiesett az őreinek, és fél kézzel küldte őket padlóra. Persze a feje kissé zavart volt, de sikerült visszatárcsáznia Atlantiszra. Teljesen zavart elmeállapotba jutott át a kapun és egyre csak azt mondta, hogy lecsapta az őröket, meg össze-vissza hadovált Fordról, az enzimről, egy-egy utalást tett Sheppardékre. Szóval Elizabeth nem sok hasznos információt tudott kiszedni belőle, és pár másodperce rá összeesett a kapu előtt.

Ezalatt Ronon révén sikerült a csapatnak, beleértve Fordot, és Kanayot is megszöknie a cellából, és a Dárda hangár felé vették az irányt. Útközben találtak három foglyot, akiket bebáboztak, és akik még életben voltak. Miközben megpróbálták őket kiszabadítani, Lidérc őrök jelentek meg, és elkábították a csapatot, és hogy biztosra menjenek, szétválasztották őket. Ronon Teyla, és Kanayo az egyikben, Sheppard, Ford, és az egyik fogoly, akit sikerült kiszabadítani, név szerint Neera, egy másik cellában kötöttek ki. Miután Sheppard magához tért Ford ismét a küldetés szabotálásával hozakodik elő. De hozzáteszi, hogy az enzim hatása múlóban van. Nem csak nála, hanem a többieknél is, mivel hamar el tudták kapni őket. Ford elmondja, hogy egyszer már került, hasonló helyzete, mikor kifogyott az enzimből. Elég nehéz lesz majd ismét megbirkóznia a dologgal - mondja Ford.

Caldwell ezredesnek a Daedalussal a tervezett előtt sikerült megérkeznie Atlantiszra, hogy segítséget nyújtson Sheppardék megtalálásában. Carson benyugtatózta Rodneyt, aki a betegszobában "vergődik" mivel hatalmas adag drogot szedett be. Bár Rodney megpróbálta közölni, hogy hol lehetnek Sheppardék, de a drog teljesen "meghülyítette" az agyát. A folyamatos leszoktatás sajna nem jöhet szóba, mivel Ford hadnagy, mikor elhagyta a Vársot, akkor az összes enzimet magával vitte. Csak az azonnali drogelvonás vezet eredményre, ami nem lesz kellemes számára - mondja Cardson.

Dexen, Teylán, Fordon, és Kanayon kezd megmutatkozni az enzim hiányának tünetei. Mivel Ronon, és Teyla csak rövid ideje kapja az enzimet, így rájuk a mellékhatások nem jelent életveszélyt. Kanayo a fájdalomtól elterül a padlón, és az enzim hiányában rövid időn belül meghal. Ford is a "elég kutyául van," de Sheppard biztatja, hogy tartson ki. Kis idő után Lidércek jelennek meg, és elviszik Kanayo holttestét, ezután Sheppardéket is meglátogatják és elviszik Fordot, hogy előkészítsék a tartósításra.

Atlantiszon, Rodney szó szerint "kutyául" van, mivel nem kaphat enzimet, és még a bolygó címére sem emlékszik, ahonnan megszökött, mivel Fordéknál volt rengeteg. Tehetetlenségében Carsonhoz vág egy pár cifra mondatot. Majd hosszú kínlódás után McKay ismét visszanyeri a régi formáját. Most már képes volt beszámolni Dr. Weirnek Fordról, és a tervéről. Ford egy Lidérc kaptár hajót akar megsemmisíteni, és ezért raboltatta el a csapatot. Ez a kaptár hajó az Edwin rendszerben fog lecsapni. Szerencse, McKay emlékezett a koordinátákra, így a Daedalus képes lesz időben eljutni oda, és figyelmeztetni az ott élőket a közelgő Lidércekre.

Ezalatt Sheppard összebarátkozik Neerával, aki elmeséli neki, hogy a népe hogyan esett a Lidércek áldozatává. Mivel a kaptár hajó cellájában igen hideg van, ezért Neera odabújik Sheppardhöz, hogy meg ne fagyjanak és Neera arra kéri Sheppardöt, hogy meséljen neki a világáról. Azonban mikor Neera a Sheppard világának a nevét kérdezi, akkor Sheppard abbahagyja a párbeszédet. Röviddel később egy csapat Lidérc jelenik meg, és elviszik Sheppardöt egy újabb kihallgatásra a királynőhöz. Mikor a királynő megjelenik, Sheppard közli vele, hogy jó kis trükköt alkalmazott azzal, hogy Neerát egy cellába rakta vele azért, hogy információkat gyűjtsön. Szemtelenül hozzá is teszi Sheppard, hogy nem sikerült Neerának semmit sem kiszednie belőle.

Valamivel később Neera megjelenik a királynő oldalán, felfedve magát Sheppard előtt. A királynő elmondja, hogy sok hozzá hasonló van, akik azért csatlakoztak hozzá, hogy őt szolgálják. Ekkor Sheppard kitalál egy kis történetet, hogy ő is "bizonyos értelemben" hívő. Csak persze egy másik királynőt szolgál. Sheppard, hogy bosszantsa a királynőt rákérdez tőle, hogy szerinte honnan tudott volna szerezni egy Dárdát. Hozzáteszi még, hogy nézzen csak ki az ablakon és megláthatja a riválisát. A királynőnek elfogyott a türelme és térdre kényszeríti Sheppardöt, de mielőtt táplálkozhatna belőle Ford hirtelen megjelenik, és a királynőt meg az őreit leszedi Ronon fegyverével. Ford elmondja Sheppardnek merre találja Teylát és Ronont. Amíg Sheppard kimenti őket, addig Ford feltartja a Lidérceket. Sheppard nem akar Ford nélkül menni, de Ford biztosítja, hogy utánuk megy, majd elrohan.

A Daedalus közben megérkezik az Edwin rendszerbe, Lorne őrnagy, és Dr. McKay pedig bevetésre készen állnak a Pocsolyaugróban. Elindulnak, hogy kapcsolatba lépjenek Sheppardékkel, és megdöbbenve tapasztalják, hogy két kaptárral kell szembeszállniuk. Próbálják felvenni a kapcsolatot Shepardékkel, eredménytelenül. Jelentve az eseményeket Caldwell ezredes visszarendeli őket, mire McKay állítja, hogy attól, hogy nincs rádiókapcsolat, még nem jelenti azt, hogy a csapat nem lenne ott.

Sheppard, Teyla, és Ronon elérik a Dárda hangárt, és látják, hogy az eljövetel elkezdődik. Sheppard úgy dönt, hogy elköt egy Dárdát, és egy kicsivel később felszedi Teylát és Ronont. A Daedalus megközelítette a kaptárhajókat, hogy megsemmisítő csapást mérjen rájuk, de nem sikerül átsugározni a bombát, így igen kemény tűzpárbajba keveredtek. Végül Sheppardnek sikerült elérnie, hogy a két kaptár egymásra lőjön, időt nyerve a Daedalusnak. Caldwell ezredes és hídon levők nem hittek a szemüknek mikor látták, hogy a két kaptár egymásra nyit tüzet. Kis idő múlva a két kaptár leszedte egymást.

Mivel túlélőknek nem volt nyomuk, ezért a Daedalus visszaindult Atlantiszra. Az atlantiszi kapu tárcsázott és Sheppadék hazatértek. Nem sokkal később a Daedalus is visszatért. A gyengélkedőn Carson éppen Ronont vizsgálta, miközben feltűnt Rodney és Caldwell ezredes. Rodney alig akart hinni a szemének, mikor látta, hogy Sheppardék életben vannak. Sheppard elmondta Caldwellnek, hogyan sikerült megkavarnia a dolgokat a királynőnél, és Ford segítsége is hasznosnak bizonyult. Rodney rá is kérdezett, hogy Ford merre van. Teyla szerint a kaptáron volt, mikor az megsemmisült, bár Sheppard hozzátette, hogy ott látták utoljára. Ami azt is jelentheti, hogy Ford is kijuthatott. Azonban értékes információkat is szereztek a Lidércekről, miszerint nincsenek olyan jó viszonyban egymással, mint azt korábban gondolták, ami egy új stratégiát jelenthet, az ellenük vívott harcok során.

Írta: sgabor80


 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek