Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A2x10 The Lost Boys (Az elveszett fiúk)

Írta:
Martin Gero 

Rendezte:
Brad Turner


Epizódtartalom

Sheppard és csapata egy erdőben keresi a nyomát annak a kapcsolatnak, akinek tudomása van egy Z.P.M. hollétéről. A keresés során azonban a csapatot megtámadják és ártalmatlanítják, továbbfejlesztett Lidérc puskákkal.

Miután felébrednek, egy vacsoraasztalnál találják magukat egy barlangban, körülöttük fiatal emberekkel. Kanayo kérdésére, hogy ha eloldozzák őket, akkor nyugton maradnak-e, Sheppard azt válaszolja, hogy - persze. Erre egy halk nevetés hangzik el, és amikor Ronon meglátja Fordot, majdnem nekiugrik. Sheppard is megdöbbenten néz, mikor meglátja Ford hadnagyot. Ford bíztatja őket, hogy egyenek, Sheppard és Teyla pedig kérdésekkel árasztják el Fordot. Rodneyra lehet számítani, és mohón neki is esik az ételnek. Közben Ford elmeséli, hogyan tudott megszökni a Dárdáról, ami elvitte őt a P3M-736-ról.

Minthogy a Lidércek igen meglepődtek, hogy Ford felébred, miután felszedték, könnyedén el tudott bánni az őrökkel. Megszerzett néhány enzimzacskót, majd a csillagkapu megtalálása után egy barátságos bolygóra tárcsázott - mondja Ford. Azon a bolygón találkozott néhány emberrel, akik hajlandóak voltak kipróbálni magukon az enzimet. Összeállított belőlük egy kis csapatot, és komoly csapást mértek néhány Lidércre. Az elfogottak száma növekszik, mivel Ford csapatának szüksége van a Lidércek enzimére.

Ford egyik társának, Jacenek sikerült tökéletesítenie az enzim adagolását, és még az ételbe is be tudják vonni. Rodney meredt arccal nézve Fordra kérdezi tőle - hogyan? Ford pedig elégedetten mondja neki, hogy - most kapta meg az első dózist. De nem csak Rodney, hanem Teyla és Ronon is ettek, úgyhogy ők is függővé váltak. Sheppard ételében viszont nem volt enzim, nem mintha evett volna belőle, de Ford úgy terezte, hogy Sheppard fogja meggyőzni Elizabethet arról, hogy a csapat megkapta az enzimet és nem lesz rájuk káros hatással. Ford biztosította Sheppardöt, hogy nem foglyok, és szabadon mozoghatnak a területen.

De sajna nem elég szabadok ahhoz, hogy el is tudjanak menni a bolygóról. Miután McKay megvizsgálta a D.H.D.-t észrevette, hogy az egyik fontos kristály el lett távolítva - egy kis trükk Ford részéről - ami megmagyarázza, miért is nincsenek felügyelet alatt. McKay már kezdi érezni magán az enzim mellékhatásait. Teyla és Ronon nem érzik rosszabbul magukat, Ronon ugyan meg is jegyzi, hogy ő nem evett valami sokat. Sheppard szerint Rodney csak pszihésen érzékeli mindezt. Erre persze Rodneynak is van válasza: Maga talán szakértője ennek? Sheppard megnyugtatja, hogy igen, az.

Lorne őrnagy csapata visszatér a küldetésükről, és jelentést tesz Dr. Weirnek, aki csodálkozik rajta, hogy a tervezett időpont előtt tértek vissza.. A Jenev egy ezárkózó társadalom - mondja Lorne. Weir közi Lornenal, hogy Sheppard és a csapata 3 órás késésben van. Ezért megkéri őket, hogy nézzenek utána a dolgoknak.

Rodneyn kezd kitörni a paranoia, Ronon pedig biztosítja Sheppardöt, hogy ezek lehetnek az enzim mellékhatásai. Sheppard csillapítani próbálja Ronont, de ő közli vele, hogy a türelem soha nem volt az erős oldala. Ford megjelenik, és hogy látassa Sheppardékkel, mire képes a csapata, ezért Sheppardöt és Teylát arra kényszeríti, hogy Kanayo mellé szegődjenek "megfigyelőnek". Amíg a bolygón tartózkodnak Kanayo elárulja, hogy korábban Genii kém volt, és azok, akik nem tudtak visszatérni egy küldetésről, más bolygón levő biztonsági házakban húzták meg magukat. A rajtaütés során Kanayo csapatának egy tagja életé veszíti, miközben visszaszerzik az Atlantiszról ellopott teljes C4-es készletet.

McKay eltölt egy kis időt Jacel, és megtudja, hogy a Fordék a Lidérceket tanulmányozzák. Inkább ellentét van a Lidércek között, mint összetartás és ezt bizonyára a galaxis-szerte levő élelemhiány okozza - mondja Jace. Egyre inkább arra törekednek, hogy elszigetelődjenek egymástól, és ha valaki rákapacsolódik a telepatikus rendszerükre, az csak egy hajót lásson, és ne a teljes flottát. És ezért is kéri Jace Rodney segítségét, hogy megfejtse neki a Lidérc nyelvet. Ford ezalatt az embereivel gyakorol, kicsit később Ronon jelenik meg. Kicsit elbeszélgetnek egymással, arról ami legutóbb történt, és ha szembe kerülnének Ford is Ronont választaná ellenfélnek.

Időközben Lorne őrnagy és csapata tájékoztatja Dr. Weirt, hogy átfésülték a helyet, ahol Sheppard és csapata volt, de nem találták meg őket. Minthogy nem jelentették, hogy másik bolygóra mennek, így hát fenn áll a valószínűsége, hogy elrabolták őket. Weir átküldte Zelenkát a kapun, hogy próbáljon meg Sheppardék nyomára bukkanni.

Mikor Kanayo és a csapata visszatér a küldetésről, Ford és Jace beavatják Sheppardéket a tervébe, miszerint el akarnak pusztítani egy Kaptárhajót. Pontosn ismerik az útvonalát, és tudják, hogy minden bolygót megtizedel. Miután kilép a hipertérből lesz egy olyan bolygó, aminek a közelében van kapu. Odamennek, leteszik C4-est a Dárádák hangárjába, és a másodlagos robbanásokkal együtt elintézhetik a kaptárhajót. Ezreket, sőt százezreket mentve meg ezzel - mondja Ford. Rondey akadékoskodik, mire Ford elmondja, hogy van egy hajójuk.

Ford elviszi Sheppardéket egy helyre, és megmutatja nekik a leszedett Dárdát. Szükség lesz egy pilótára aki felszedi a csapatot elviszi őket a Kaptárra, majd leteszi őket a kaptáron belül. Sheppard kezd megbarátkozni a tervvel, erre Rodney őrültnek kezdi tartani Sheppardöt. Rodney ugyan meg tudja javítani, a gépet, de nem akarja, mivel nagyon rossz ötletnek tartja Ford tervét, helyette mérgében otthagyja őket. Sheppard utánamegy és ráveszi, hogy segítsen, így a Dárda tárcsázójával visszajuthatnak Atlantiszra.

Közben Zelenka azon ügyködik, hogy megtalálja Sheppardéket, de hiába. Kb. 50 bolygó van ahol lehetnek, ami Lorne szerint is igen nagy szám. Felpakolnak, és visszatérnek Atlantiszra a további elemzések céljából. Miközben Teyla, és Ronon enzim adagját fokozták, a személyiségük kezdett megváltozni. Sheppard ráveszi Fordot, hogy engedje meg, hogy a csapata is benne legyen a csapásmérő alakulatban. Ford átlát Sheppard tervén, így látszólag elfogadja azt. Ford közli Shepparddel, hogy haza akar menni, és mire Sheppard megpróbálja meggyőzni, Ford azt mondja, hogy előbb végre kell hajtani a küldetést. Teyla és Ronon egyre inkább függővé válnak az enzimtől, majd feltűnik McKay és közli, hogy készen állnak.

Mielőtt elindulnának Ford közli Sheppardel, hogy McKay marad, mint biztosíték, amíg vissza nem térnek. Sheppard ellenkezik, mire Ford közli, hogy az Atlantiszra való visszatérés nem szerepel a terveiben. Hozzáteszi még azt is, hogy a tárcsázó csak a megadott címe képes elérni. A csapat visszakapja a fegyvereit, Sheppard felszáll, és felszedi Fordékat, majd a tárcsázza a megadott bolygó címét. Atlantiszon Weir arra utasítja Lornet, hogy mindenki, ki nincs máshova beosztva ellenőrizze a megadott bolygókat, ami Lorne szerint hónapokig is eltarthat.

A Dárda megközelíti a Kaptárt és átvált robotpilótára. Sheppard a gép program üzente láttán lesugározta a csapatot, de Ford emberi közül hárman, beleértve Jacet is a peremről, a mélybe zuhantak. Ford rádiócsendet követelt, Sheppard pedig a hajóval a dokkoknál kötött ki. Mikor a gép magától kinyitotta a kupolát, Sheppard leszedte a két Lidércet, akik megdöbbenve látták, hogy nem Lidérc vezette a Dárdát. A riasztó bekapcsolt, és Lidércek jelentek meg mindenhol. Eközben Rodney már nyugtalankodik, mivel szerinte Fordéknak már vissza kellett volna térniük. A kaptáron Fordot és csapatát elkapták a Lidércek, majd bezárták őket. Mire magukhoz térnek Ford nekiesik Sheppardnek, mivel szerinte szabotálta a küldetést, erre Sheppard azt válaszolja, - örüljön, hogy egy darabban le tudta tenni őket.

Hamarosan egy Lidérc parancsnok érkezik, aki azért jött, hogy magával vigye a pilótát, aki a Dárdát vezette. Ronon nem engedi, de az egyik Lidérc elkábítja őt, utána Sheppard elmegy a Lidércekkel, akik egy nagy terembe vezetik őt. Miután körülnéz meglát egy női Lidércet - a kaptár királynőjét - aki alaposan szemügyre veszi Sheppardöt. Ezután térdre kényszeríti, és megpróbál olvasni a gondolatataiban.

Írta: sgabor80


 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek