Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A2x08 Conversion (Átváltozás)

Írta:
Robert C. Cooper 
Martin Gero 

Rendezte:
Brad Turner


Epizódtartalom

Sheppard alezredes, és a csapata visszatér Zaddik bolygójáról ("Ösztön"). Sheppardöt hordágyon tolják be az orvosi részlegbe, aki váltig állítja, hogy semmi baja, de Carson ezt másképp véli. Rodneyval, mint mindig, történik valami, és kissé "morcos" a szálka miatt, ami az újába fúródott. Carson fertőtlenítővel kezeli Sheppardöt, és egy másodperc alatt eltűnik a seb, amit Ellia okozott, mikor rátámadt Sheppardre.

Beckett vérmintát vesz Sheppardtől, és elengedi az orvosi felügyelet alól. Ronon és Sheoppard a szokásos "kis" futó edzésüket tartják, de Ronon majd kidobja a taccsot, hogy tartsa a lépést Shepparddel. Ronon nem igazán tudja mire vélni Sheppard "kifogyhatatlan" energiáját, és inkább lelép, mint hagyja, hogy ismét legyőzze őt Sheppard a futásban. Ezalatt a laborban az egyik asszisztens odaadja Dr. Beckettnek a vérmintákat, de Carson csinál még egy tesztet, hogy biztosra menjen. Ezalatt Sheppard, Teylával gyakorol, és meglepően eredményesen harcol. Szó szerint, szupererővel. Majd a falhoz löki Teylát és megcsókolja, ami után nem igazán tudja, hogy mi is történik vele.

Sheppardöt a gyengélkedőbe hívatják, ahol jelen van még Dr. Weir is, és Dr. Beckett közli velük, hogy bár Ellia nem evett Sheppördből, de a retrovítussal bizony megfertőzte. Bár Sheppard állítja, hogy remekül érzi magát, Carson viszont ezt azzal magyarázza, hogy a véráramába bekerült retrovírus kezdi áttalakítani az alezredes szervezetét. Carson kérésére Sheppardnek hat óránként jelentkeznie kell nálla, Weir pedig arra kéri, hogy függessze fel az aktív tevékenységét.

Dr. Weir megkéri Caldwell ezredest, hogy vegye át Sheppard munkakörét a Városban, amíg ő "gyengélkedik" és vissza nem tér az aktív szolgálatba, ami remélhetőleg csak átmeneti ideig tart.

Sheppard a szobájában készülődne a pihenéshez, de észrevesz valami furcsa dolgot az alkarján, ami lassan növekszik. Kapcsolatba lép Dr. Beckettel, és közli vele, hogy azt a hat órás határidők "kissé" előbbre kellene hozniuk. Carson újabb vizsgálatokat végez ez, és közli Dr. Weirrel, hogy valószínűleg Sheppard teljes DNS-ét átalakítja. Végül is a retrovírust nem az embereknek tervezték, hanem a Lidérceknek. Beckett abban reménykedik, hogy az emeri test képes lesz elnyelni, és megsemmisíteni a szérum hatását, de nem ez történik. Weir beszél Shepparddel. Próbálja megnyugtatni, hogy minden rendben lesz, erre Sheppard felhozza Ford hadnagy példáját, hogy bizonyára ő is ilyen helyzetbe lehetett, mielőtt "begőzölt" volna. Biztos ami biztos, őröket állítanak Sheppard szobája elé.

Beckett összehívja a tudós csapatát a tárgyalóterembe, hogy megpróbáljanak rájönni, miképp oldhatják meg a jelenlegi problémát. Mindenki egyet ért abban, hogy szükség lenne az Iratus bogár teljes őssejtjére, ami felderíteti, és elpusztíthatja az idegen alkotó elemeket Sheppard testéből. Azonban az egyetlen mintapéldány, amit szereztek az már egy elpusztult. (38 perc) Minthogy nincs rá idő, hogy mesterségesen előállítsák a szükséges mintát ezért Beckett azt tanácsolja, hogy nincs más választás, mint tojásvadászata menni.

McKay megtalálja az Ős adatbázisban a fészekrakó helyet, (nem a Lidércek otthonát) és informálja Weirt a helyzetről. Jelen van még Carson, és Lorne őrnagy is. Wier nem szívesen küld el egy csapatot arra a helyre, és példának hozza fel, hogy mi történt Shepparddel legutóbb. Lorne tisztában van a kockázattal, és mint mondja, szerinte ezt a kockázatot, Sheppard is vállalná értük. Carson szerint sincs más választásuk.

Sheppard értesül a tervről, és szeretne a csapattal menni a küldetésre. Weir nem engedélyezi, mivel tudja, hogy Sheppard állapota folyamatosan változik, és veszélybe sodorná ezzel a többieket. Sheppard felbőszülve bezúzza Weir irodájának az üvegét, ami a kaputeremre néz, de ezzel nem tudta meggyőzni arról, hogy változtassa meg a véleményét. Kissé megnyugodva, Sheppard azt mondja, inkább visszamegy önként a gyengélkedőbe.

Dr Weir szembeszáll Caldwell ezredessel, amiért gyökeres változtatásokat eszközölt a Város biztonsági protokolljainak a terén, és amiért megváltoztatta a más világokba történő szolgálati beosztást. Weir dühösen közli vele, hogy Sheppad állapota ideiglenes, és szerinte nem lenne helyes mindent felborítani, mivel Caldwell még csak egy napja vette át Sheppard munkakörét. Caldwell tisztelettel megjegyzi, hogy mire bármit is tehetnének, addigra már késő lesz. Szerinte Sheppard nem fogja túlélni.

Lorne őrnagy vezetésével, Beckett, McKay, Teyla, Ronon, Stevens, és Walker ellátogatnak az Iratus bogarak bolygólyára, és rátalálnak egy barlangra, ami egy hegyláncon belül húzódik. A rejtekhelyen belül Iratus bogarak ezrei csoportosulnak, akik védelmezik a tojásokat (biztosítva, hogy senki se lophasson a mennyezeten levő tojásokból.) Beckett megpróbálja a sós víz trükköt, ami egyszer bevált és most is elég jól működik. Viszont az egyik megközelíti Beckettet, amit pontról pontra közeledik a tojásokhoz, erre Ronon tüzet nyit, és elszabadul a pokol. Walkert, és Stevenst elkapják a bogarak és végeznek velük, Lorne őrnagy pedig a bogarak közé dob egy gránátot. Lorne lefújja a küldetést, mivel sehogy sem tudnak mintát szerezni.

Dr. Weir közli a rossz híreket Shepparddel, akinek az átalakulása tovább folytatódik. Próbálja meggyőzni, hogy még nem adták fel, de John azt akarja, hogy próbálják meg ismét. Weir nem megy bele, és közli, hogy Walkert és Stevest elvesztették a küldetés során, ezért nem küld egy másik csapatot a halálba. Ezután Sheppard lecsapja az ajtója előtt álló őröket, és megszökik. Caldwell ezredes általános ridadót rendel el a Városban, és felszólítja a biztonsági erőket, hogy bármilyen eszközzel, de állítsák meg Sheppardöt. Ronon elszakad a kutató csapattól, és várakozik. Nem sokkal később Teyláék ráakadnak Sheppardre, aki egy pillanat alatt leteríti a biztonságiakat. Teyla figyelmeztető lövéssel kényszeríti Sheppardöt a meghátrálásra, aki erre elmenekül. Ezután Ronon könnyedén leteríti Sheppardöt két kábító lövéssel.

Sheppardöt visszaviszik a gyengélkedőbe, Carson pedig orvosi kómába juttatja. Közli, ha 24 órán belül nem találnak valami megoldást, akkor mindaz, amit John Sheppardként ismertek el fog tűnni. Bár mindenki vár, hogy valami csoda történjen, ekkor Carsonnak támad egy ötlete. Magára Shppardre lesz szükségük, hogy hozzá férjenek a tojásokhoz. Mivel a bogarak tudtk, hogy a csapat nem tartozik közéjük, így nem is engedték be őket. De Sheppardöt befogják - legalább is Carson szerint. Carson felébreszti Sheppardöt, Weir pedig elmondja neki, amit kitaláltak. Sheppardöt a kapuhoz kísérik, ahol Rodey viccesen megjegyzi, hogy jó újra talpon látni. Bár választ nem kap rá.
Egy végső dózist kapott Sheppard, ami egy óráig hat majd. Lorne őrnagy vezetése alatt Beckettel együtt a csapat elviszi Sheppardöt az Iratus bogarak bolygójára. Az utazás tovább tartott, így már nem sok idejük marat. Beckett egy tárolót ad Sheppardnek, hogy azt teljesen fel kell töltenie a tojásban levő váladékkal. Sheppardnek egyedül indul be a barlangba, és miután beért, ráugrott az egyik tojásra, majd belenyomta a tárolót. A szérum hatása már majdnem elmúlt, mire Sheppard az utolsó pillanatban végzett, és kifelé rohant a barlangból, a tárolóval a kezében. Mindenkit fellökött, de Rononnak sikerült ártalmatlanná tennie, mielőtt bármerre is mehetett volna.

Miután visszatértek, Carson elkezdte alkalmazni a gyógymódot, és lassú folyamat során, de végül sikerült visszafordítani Sheppard átalakulását. Rodneyra ismét lehetett számítani, minthogy közölte Carsonnal, hogy ismét felemelte a gyógyítást a valódi tudományok sorába. Carson meg is köszönte neki.

Caldwell ezredes közölte Weirrel, hogy reméli, az a néhány változtatás, amit eszközölt, nem volt hiába való, és Sheppard megfontolja majd, hogy megtartsa azokat. Weir szerint ezt majd Sheppard fogja eldönteni. Caldwell a végén megjegyezte, tudja, hogy Weir nem kedveli őt, de biztosította, hogy ő nem az ellensége. Weir erre azt válaszolta, - ne is akarja, hogy az legyen. Hetekkel később Sheppardöt kiengedték a gyengélkedőből, és csak egy kis seb maradt Ellia támadásának nyomából, ami majd el fog múlni. Végül bocsánatot kért Teylátol azért, amit korábban tett.

Írta: sgabor80


 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek