Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A2x06 Trinity (Szentháromság)

Írta:
Damian Kindler 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom

Az Atlantiszi csapat egy olyan bolygót vizsgál meg, ami szerepel az Ős adatbázisban: Doranda, egykoron egy ősi virágzó bolygó volt, ami mostanra egy kietlen pusztasággá vált. A Lidérc armada egyes hajóinak a roncsai a bolygó körül keringenek, a bolygó felszínén pedig egy Ősi előőrs fekszik, érintetlenül.

Dr. McKay képtelen megállapítani a bázis célját, de nyilvánvaló, hogy csak egyetlen épület maradt sértetlen. Sheppard alezredes, úgy véli, hogy a felszínen valami olyasmi van, ami hasonlít az Ős Műholdhoz, amit egyszer találtak. ("A kihívó"). Mégis, holttestek találhatóak a folyosókon szerteszét.

Visszatérve Atlantiszra, McKay meggyőzi Dr. Weirt, hogy engedélyezze egy csapat számára a bázisra való visszatérést. Ő, és Dr. Zelenka feltételezésekbe kezdenek, de ezt egyenlőre még nem vitatják meg a többiekkel. Ezalatt Ronon, és Teyla ellátogatnak a Belka bolygóra, hogy kereskedelmi megállapodást kössenek egy betegség-ellenálló len magról, ami megkétszerezné a szárazföld termés hozamát. Teyla cserébe a népe munkaerejét ajánlotta fel, a termésük betakarításáért.

Hendon ajánlata azonban tisztességtelen volt, és Teyla népét rabszolgaként akarta felhasználni. Mikor távozni készült Ronon megfenyegette őt azzal, hogy a kését belevágta az asztalba. Később, Teyla szembeszállt Rononnal, a tárgyalásokat nem ilyen módon szokták rendezni. Miután Ronon elment, a Belkai Mattas, Teyla után sietett, és közölte vele, hogy legközelebb nem lesz ilyen szerencséjük a tárgyalás során. Teyla elmondta neki, hogy Ronon nem Athosi, hanem egy Sateda nevű bolygó egyetlen túlélője, amit a Lidércek elpusztítottak. Erre Mattas azt mondta, hogy "Nem ő az egyedüli túlélő". A faluban található egy másik menekült is, aki arról a bolygóról származik.

Ronon találkozott Solen Sinchaval, aki szintén abban az egységben szolgált, ahol Ronon is egykor. Sincha elmondta, hogy több mint 300 civil menekült el a Satedáról a Lidérc pusztítás elől. Ronon többé már nem volt egyedül. Kell, Ronon tanító mesterei is megmenekült - és néha fegyvereket hoz a Belkanaiaknak.

McKay és Zelenka elmagyarázza az Arcturus Tervezet kudarcát Weirnek, és Caldwell ezredesnek. Az Arcturus egyenértékű lett volna 25 ZPM összekapcsolt erejével, mikor teljesen fel lett volna töltve. Az Arcturus a meglévő tér-időt használta volna fel az energiagyűjtésre. De sajnos mindig volt valami hiba, és az Ős tudósok feláldozták az életüket, azért hogy kikapcsolják a szerkezetet. McKay úgy véli azért nem sikerült nekik a feladat megoldása, mivel az Ős Lidérc háború végé felé járták, ami 100 éve zajlott, és a kapkodásuk során a gép végzett velük.

Rondey és Radek biztosak benne, hogy képesek lesznek befejezni az Ősök munkáját a Doranda bolygón. De a következő teszt során a sugárzás vezérlése kicsúszott a kezük közül. McKay utasította Collinst, hogy próbálja meg a bemeneti csatornában kézi vezérléssel növelni az energiamezőt, de amint belépett a sugárzás megnőtt, és az pár másodperc alatt végzett Collinssal.

Ellentétben a ténnyel, hogy McKay csapatának egyik tagja a hullaházban feküdt, McKay tovább akarta folytatni dolgokat. Rodney úgy véli, hogy probléma az automatikus tároló protokolloknál van. Ha az energiamezőt képes lesz kézileg beállítani, akkor szerinte a probléma többé nem fog jelentkezni. Rodney arra kérte Sheppardöt, hogy bízzon meg benne, és győzze meg Weirt, hogy támogassa az elképzelését. Dr. Weir vonakodva, de engedélyezett egy újabb próbát.

Azonban Zelenka szerint, az Ősök azért hagyták abba a munkát, mivel lehetetlen volt befejezni. Kivonni az energiát a saját tér-időnkből, egyszerűen lehetetlennek bizonyult. Végül a mátrixon belül a fegyver működése a természeténél fogva kiszámíthatatlanná vált, és túltöltődött. Nem számított, hogy mekkora volt az energiaszint. McKay nem figyelt Zelenkára, és végül, ahogy Zelenka megmondta, az enrgiamező irányíthatatlanná vált.

Visszakanyarodva a Belka bolygóra, Ronon felhasználta Teylát, hogy kapcsolatai révén találkozót hozzon össze Kellel, aki kereskedni jött a bolygóra. Mikor Ronon felfedte magát Kell előtt, csak egyetlen szót tudott mondani, mielőtt Ronon végzett volna vele. Mikor Kell testőrei célba vették Dexet, elmondta, hogy mind tudják, Kell mit is képviselt valójában. Később, Teyla felbőszülten tudta meg az igazságot. Kell ezreket küldött a halálba, csakhogy megmentse a saját, és a családja életét. Gyáva ember volt, és áruló. Teyla elmondta, hogy talán ő is ezt tette volna, de a jövőben nem ajánlja hogy így éljen vissza a barátságával, különben nem lesz ilyen elnéző.

Sheppard meggyőzte McKayt, hogy képtelen kézben tartani a helyzet, ezért azonnal el kell hagyniuk az állomást, mielőtt a túltöltődés mindent elpusztítana. A fegyver folyamatosan lövöldözött, hogy elvezesse a túltöltődést. Sheppardék felszálltak az ugróval, és egyenesen a kapu felé vették az útirányt. Nem sokon múlt, hogy a fegyver leszedje őket, de hála a Daedalusnak, ami fedezetet nyújtott addig, míg át nem léptek a kapun. Közvetlen utánuk a Daedalus is hipertér kaput nyitott, mielőtt még az égész naprendszert el nem pusztította volna a detonáció.

Miután visszatértek Atlantiszra, Rodney megkapta a fejmosást Weirtől. Ezután bocsánatot kért Zelenlától, és megköszönte Caldwell ezredesnek is, hogy kihúzta őket a pácból. Végül Sheppardtől is bocsánatot kért, és csak remélni tudja, hogy egyszer képes lesz visszaszerezni a bizalmát.

Írta: sgabor80


 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek