Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A2x04 Duet (Duett)

Írta:
Martin Gero 

Rendezte:
Peter DeLuise


Epizódtartalom

Sheppard alezredes és csapata a Thenora bolygón kutatnak túlélők után a legutóbbi Wraith támadás miatt. Átvizsgálják a közeli erdőket, de úgy látszik senkisem élte túl a támadást. Teyla megjegyzi, hogy a Wraith támadások egyre intenzívebbek, mert túl sok Wraith ébredt fel rúl rövid alatt. Sheppard lefújja a mentőakciót és parancsot ad az összes csapatnak, hogy térjenek vissza a kapuhoz.

McKay eközben eszmecserét folytat Laura Cadman hadnaggyal. Dr. Beckett is velük tart. A hadnagy azt mondja, hogy Rodneynak virágot kellene szednie a holnapi randijára, ami Katie Brownal lesz. Beckett viccesen állapítja meg, hogy Rondney egy nővel fog találkozni – Cadman és Beckett nevetnek, McKay értetlenül néz rájuk. Cadman azt mondja, hogy Katie már nagyon izgatottan várja a randit és hogy nagyon örülne egy szál virágnak, mivel a nő botanikus, de sosem hagyhatja el Atlantiszt. A beszélgetés hirtelen félbeszakad, amikor meghallják egy Wraith Dárda hangját. McKay-ék azonnal futásnak erednek. Sheppard is meghallja a jellegzetes süvítő hangot és megparancsolja a katonáknak, hogy amint a Dárda lőtávolba ér azonnal lőjjék le, mivel nem kockáztathatják azt, hogy a Wraith tudomást szerezzen Atlantisról.

McKaynek és Cadman hadnagynak azonban nem sikerül időben elmenkülnie és a Wraith Dárda felteleportálja őket – Beckett megbotlott, ezért a Dárda nem tudta felteleportálni. A csillagkapu aktiválódik, a Dárda pedig a kapu felé tart. Sheppard közvetlenül a kapu elé áll, majd engedélyt ad a tüzelésre. A csapat folyamatosan tüzel, még egy rakétavetőt is bevetnek, de semmi haszna, a Dárda csak kisebb sérüléseket szenvedett. De Sheppardnek és néhány katonának köszönhetően sikerült lelőni a Dárdát. A Dárda zuhanni kezd, majd pár méterre Carson dokitól ér földet. Beckett jelenti, hogy McKay és Cadman a Dárdában vannak, majd a roncsokra néz.

A Dárda teteje kinyílik és egy haldokló Wraith tűnik elő belőle. Beckett segíteni akar neki, de Sheppard jön és agyonlövi a Wraith-ot, mert a Wraith beakarta indítani az önmegsemmísítőt. Carson azzal magyarázta a tettét, hogy csak a Wraith tudta volna Cadmenéket kiszedni. Sheppard paranscot ad az egyik katonának, hogy hívja rádión Atlantiszt, mert szüksége van Zelenkára. Kicsivel később meg is érkezik. Zelenka minden tudását latba veti, hogy kihozza McKayt és Cadmant a Dárdából. Közben Sheppard a Dárdára néz. Radek megtalálta azt az eszközt, amelyik dematerializálja az embereket, akiket így energiajelként ment el, majd ha szükséges újra rematerializálja őket. De a rendszer elég komplex és az energia is elég kevés, így csak egy embert tudnak kihozni a Dárdából. Sheppardnek választania kell, ő McKayt választja, mivel azt gondolja, hogy Rodney majd talál megoldást Cadman megmentésére.

De Zelenka megmutatja neki a képernyőn, hogy csupán 2 életjelet fognak és nem tudják, hogy melyik Rodney és melyik Cadman. Sheppard rámutat az egyikre és reménykedik, hogy McKay lesz az. Az eszköz működésbe lép. Kis idő múlva McKay jelenik meg a csapat előtt, de rögtön el is ájul. Beckett azonnal visszaviteti őt Atlantisra, Sheppard pedig megparancsolja, hogy vigyék a Dárdát Atlantisra.
Beckett és Weir arról beszélgetnek (miközben Rodney ájultan fekszik és egy gép vizsgálja), hogy McKay pont olyan állapotban van mintha egy Wraith fegyver találta volna. A doki biztos benne, hogy hamarosan visszakapják a régi öreg McKayt. Cadman eközben még mindig a Dárdában van. Beckett reméli, hogy megtudják menteni, mert Cadman is megmentte az ő életét. Zelenka eközben felvilágosítja Sheppard-et az új fejleményekről. A Dárdát amennyire csak lehetett újra összerakták és stabilizálták Cadman életjeleit is. De az energiacella, ami létfontosságú az átalakításhoz tökrement és persze nincsen tartalékuk. Egy újat kell összerakniuk a régi alapján. Sheppard megkéri Zelenkát, hogy ha bármi új fejlemény van, akkor azonnal tudassa vele, majd a kantin felé veszi az irányt, ahol Ronon Dex-el találkozik. Ronon jó ízűen eszeget, Sheppard megkérdezi, hogy nem lenne-e kedve Atlantison maradni és belépni az ő csapatába. Ronon azt válaszolja, hogy megfogja fontolni.

McKay eközben felébredt és kérdezi, hogy mi történt vele. Beckett azt válaszolja, hogy elkapta egy Dárda, de sikerült kiszedniük belőle. Rodney megkérdezi, hogy hogyan sikerült kijutnia a Dárdából. A doki azt mondja, hogy ez hosszú történet, de örül, hogy jobban van. Hirtelen megszólal egy hang – Cadman az! McKay agyában van, ugyanazt látja amit McKay és azt hallja amit ő (McKay csak azt hallja, ha Cadman beszél, de azt nem amit gondol). McKay kérdezi, hogy kivolt az, aki a Dárdából kihozta. Erre Beckett doki azt válaszolja, hogy Zelenka volt az. McKay Zelenkához siet és megvádolja őt, Zelenka azzal érvel, hogy ő csak megpróbálta megmenteni McKayt. Rodney és Zelenka elkezdenek veszekedni, közben Cadman is folyamatosan kérdezgeti McKayt, hogy mit fognak csinálni, mi a tervük stb stb. McKay nem bírja tovább és elveszti az eszét. Sheppard és Weir azt gondolják, hogy jobb volna, ha McKay meglátogatná Dr. Heightmeyert (ő Atlantison a pszichológus). Biztos, ami biztos. Rodney azt mondja, hogy nem bolond csak 2 tudat van az agyában és ezért beszél így önmagával folyamatosan. Weir mégis parancsot ad McKaynek, hogy azonnal keresse fel a pszichológust. McKay belegyezik a döntésbe és elmegy Dr. Heightmeyerhez.Útközben ismét Cadmannel beszél majd hirtelen összetalálkozik Katie Brownal, azzal akivel holnap randija lesz.

Megkérdezi McKayt, hogy jol van-e, mert úgy tűnt mintha magában beszélne. Szerencsére Cadman kisegíti és azt mondja McKaynek, hogy mondja azt a nőnek, hogy rádión beszél. Katie megkérdezi, hogy áll-e még a holnapi randi? McKay hebegve-habogva azt válaszolja, hogy igen, persze, persze ott lesz és hogy „ez nagyon jó este lesz”. A nő azt mondja, hogy rendben, majd mosolyogva távozik. Miután a nő elment, Cadman azt mondja, hogy talán nem is olyan rossz, hogy McKay fejében van, mert így tud neki segíteni, hogy megértse a nőket – Cadman észrevette, hogy McKaynek semmi sejtelme sincs a nőkről.

Az edzőteremben vagyunk. Ronon négy katonával edz. Sheppard is ott van, azért, hogy megnézze mire is képes Ronon. Dex mind a négyet a padlóra küldi – a legkisebb erőfeszítés nélkül. Kicsivel később Sheppard megmutatja neki a küldetéseken használatos fegyvereket – a P-90-et és a Berretát. Ronon mindegyikkel hibátlanul lő, de ő azt mondja, hogy jobban szereti a saját fegyverét, hirtelen előkapja és szétlövi a céltábla közepét. Sheppard csodálkozva mondja azt, hogy most már tudja, miért szereti jobban a saját fegyverét. Eközben McKay megérkezett Dr. Heightmeyerhez. Megkéri, hogy adja át az irányítást a teste felett Cadmannek, azért hogy beszélni tudjon vele. McKay vonakodva bár, de belemegy a dologba. Amikor Cadmannek sikerül Mckayen keresztül beszélnie és még a kezét is sikerül megmozdítani Rodneynak elege lesz és újra átveszi az irányítást a teste felett, amivel Cadman nem ért egyet. McKay visszamegy dolgozni, de Zelenka szembesíti azzal a ténnyel, hogy hibát követtet el az eszköz beindítása során, majd közli vele, hogy az lenne a legjobb, ha elmenne mielőtt még több kárt okozna. McKay csalódottan elindul, hogy kefeküdjön, de útközben találkozik Sheppardel. Arról beszélgetnek, hogy Shapperd kínosan érzi magát, amiért leszedette azt a Dárdát. McKay nem haragszik, mert bele sem mert volna gondolni, hogy mi lett volna, ha nem szedik le a Dárdát. Sheppard megkönnyebül, majd azt tanácsolja Rodneynak, hogy menjen aludni. McKay megfogadja a tanácsát (Cadman is álmos már) és elmegy aludni.

Ám amikor McKay elaludt, átveszi az irányítást a teste felett és elmegy McKay testével Becketthez és Cadmanről kérdezgeti. Azt mondja, hogy Cadman alszik és így szeretné megtudni Beckettről, hogy Cadman tetszik-e neki. Továbbá megkéri Carsont, hogy holnap vacsorázzon együtt McKayel és Katie Brownal, mert kell vki aki oldja a feszültséget és leállítja, ha túl messzire menne. Beckett hezitál egy kicsit, majd igent mond. Cadman megköszön, majd elmegy.

Következő reggel Atlantison. McKay felébred Cadman szobájában – meztelenül. Cadman azt mondja neki, hogy az ő ágya jobb mint McKayé és ezért az ő szobájába jött aludni mégpedig meztelenül. Mindent látott és tanusítja, hogy ez neki sokkal rosszabb volt, mint McKaynek. Rodney felöltözik, anélkül hogy bármit is engedni látasson magából, majd azt mondja Cadmennek, hogy milyen jó lesz neki, ha majd este Katie-vel vacsorázhat.

Ronon eközben Teylával edz amikor Sheppard belép az ajtón. Eltereli Teyla figyelmét Rononról és kérdezi, hogy miért nem vele edz? Teyla azt mondja, hogy túl későn jött és ezért most Rononnal edz, aki kihasználva a lehetőséget a földre teríti Teylát. Sheppard leállítja Ronont mielőtt még nagyobb baj történne. Ronon idegesen elhagyja a szobát. Teyla eközben azt mondja Johnnak, hogy ő mondta Rononnak, hogy ne kímélje őt. Kicsivel később Teyla szobájában vagyunk. Ronon lép be hirtelen a szobába és bocsánatot kér a nőtől, majd megkérdezi, hogy miért csatlakozott a csapathoz. Teyla elmeséli neki, hogy a népe büszke, de Atlantis az egyetlen esély, hogy legyőzzék a Wraith-ot. Ronon most már mincdent ért és úgy gondolja, hogy neki is Atlantis az egyetlen esélye.

Este van, Beckett már megérkezett Katiehez – mindketten meglepődtek, mert McKay nem szólt Katienek, hogy itt lesz. McKay belép az ajtón. Meglepődik, hogy itt találja a dokit, de aztán rájön, hogy Cadman keze van a dologban. Leülnek vacsorázni. Rodney azonnal enni kezd, de Cadman félbeszakítja. Azt mondja neki, hogy először mondjon pohárköszöntőt. Hozzá is kezd a pohárköszöntőhöz, amit igen akadozva és rosszul mond el, majd kiissza az összes bort a poharából. Cadman örül, hogy ezt tette, mert így biztos, hogy kicsit lazább lesz. De McKay nem csinál semmit, sőt még azt is elfejti, amit mondani akart. Ezért Cadman átveszi az irányítást a teste felett és szerelmes szavak mellett megcsókolja Katiet. Mielőtt elmenne, megsimogatja Beckett arcát, majd elhagyja Katie szobáját.

Útközben McKay összeveszik Cadmannel, mert ő mindenképpen vissza akar menni. Cadman nem akar, ezért McKay felajánjla, hogy játszanak kő-papír-ollót. Cadman belemegy. McKay a bal kéz, Cadman a jobb. Cadman nyert, mert ő papírt, Mckay pedig követ mutatott. A veszekedésnek Zelenka hangja vet véget, mert McKayt hívatja a hangárba. Zelenka úgy tűnik talált egy modót, hogy Cadmant rematerializálja, de először 2 egeren szeretné bemutatni a kísérletet. Az egereket sikeren dematerializálja, ám amikor rematerializálná őket, az egerek szénné égnek.

Sheppard és Weir ezután az eligazítóba mennek és Sheppard megkéri Weirt, hogy vegye be Ronont a csapatba. Weirnek azonban van egy problémája, még pedig az, hogy alig tud valamit Rononról. Shapperdnek azonban ez nem fontos, mert Ronon ideális tagja lehetne a csapatnak. Weir beleegyezik, hogy beszél Rononnal. Dex eközben egy katonával edz. Weir lép be az ajtón, mert beszélni szeretne a férfival. Ronon fontolgatja, hogy belépjen a csapatba. Weir szintén fontolgatja, hogy beleegyezzen abba, hogy Ronon Atlantison maradjon. Végül abban egyeznek meg, hogy majd találkoznak.

McKay/Cadman eközben újra felkeresik Dr. Heightmeyert. Mindketten a testet akarják. Egyszer McKay beszél, egyszer pedig Cadman. McKay elveszti a fejét majd hirtelen elájul – a teste nem bírta tovább a 2 tudatot. A gyenkélkedőre szállítják. Egynek kettőjük közül át kell vennie a teljes irányítást – mondja Beckett. De az, aki a háttérbe szorul örökre eltűnik. Zelenkának sem sikerült semmit sem elérnie, igaz, hogy sikerült 2 egeret rematerializálnia, de azok kis idő múlva elpusztultak. Cadman átakarja venni az írányítást, azért hogy egy levelt írjon a családjának. Megkéri McKayt, hogy vigye majd el ezt a levelet, ha újra a Földre megy a kapun keresztül – és ekkor McKaynek eszébe jut valami.

McKay azt mondja, hogy a kapu először dematerializálja majd rematerializálja az embert, amikor átlép rajta. Azt javasolja, hogy vegyék ki az egyik vezérlőkristályt és kössék össze a Dárdával, így létre tudnak hozni egy stabil energiafolyamot és mindkettőjüket megtudják menteni. Beckett nem örül túlzottan annak, hogy McKay felkeljen, mert még nincs túl jól, ennek ellenére Rodney mégis a laborba siet. Rodney készen áll a kísérletre, mert a szimulációk egytől egyig sikeresek voltak. Weir, Beckett és Sheppard azonban kételkednek McKayben, de McKay biztos a dolgában. Mielőtt Zelenka aktiválná az eszközt Cadman megcsókolja McKay testében Beckettet, arra az esetre, ha nem működne a dolog. Aktiválják az eszközt. Mindkettőjük újra a Dárdában van. Sheppard megadja az engedélyt a rematerializálásra. Sikeresen rematerializálódnak és a földre esnek – ahogy McKay az első rematerializálásnál. Cadman és McKay felébrednek a gyengélkedőn - most már mindketten végre a saját testükben. Sheppard, Weir és Zelenka boldogok, hogy mindkettőjüket épségben visszakapták. Kis idővel később Sheppard megkérdezi Weirt, hogy döntött-e már Rononnal kapcsolatban? Weir azt válaszolja, hogy Sheppardé a teljes felelősség és engedélyezi, hogy Ronon belépjen a csapatba.
Írta: Rongycsomó
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek