Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A2x01 The Siege III. (Az ostrom III.)

Írta:
Martin Gero 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom

Sheppard hadnagy úgy dönt, hogy berepül az egyik Wraith kaptárhajóba egy ugróval, hogy aztán felrobbantsa azt egy Genii atombomba segítségével. Ám ekkor hirtelen közbelép a Daedalus - a Föld legújabb fejlesztesű hajója. Caldwell ezredes, a Daedalus kapitánya köszönti őt, majd felszólítja, hogy deaktiválja az álcázót. Sheppard kikapcsolja és aztán átsugározzák a Daedalusra. A bomba felrobban és ezzel a támadó kaptárhajót semlegesítik. Eközben a hídon Sheppard és Steven Caldwell ezredes megbeszélik, hogy hogyan lehetne az utolsó kaptárhajót megsemmísíteni. Miután az összes többi tervük kurdacba fullad, elhatározzák, hogy egy atombombát sugároznak át. Azonban ez nem olyan egyszerű, mert az Asgardok egy biztonsági protokolt épített a teleport rendszerbe, hogy ezt a tisztességtelen előnyt elkerüljék. Caldwell ezredes utasítja Dr. Novakot, hogy Hermiod azonnal konfigurálja át a teleportot. Az asgardinak nem nagyon tetszik az ötlet, de végrehajtja a parancsot. A bombát átküldik és az ellenséges anyahajó megsemmisül, a többi cirkáló pedig elmenekül a hipertéren keresztül. Már mindenki fellélegzett, de a Daedalus érzékelői jelzik, hogy a megmaradt Dárdák ballisztikus pályára álltak Atlantis felé és hamarosan a földig rombolják azt, ha nem sikerül idejében bekapcsolni a pajzsot.


A város Wraith megszállás alatt van. Az expedíció tagjai közül Teyla nyomtalanul eltűnt, Fordot és alakulatát bekerítették, Everett ezredes pedig egy éhes és vad Wraithtel nézz szembe muníció nélkül. A Daedalusról időközben lesugároztak 2 katonát kezükben egy ZPM-mel. McKay azonnal átveszi az erőforrást. Mindenki meglepődött, hogy a Daedalusba Asgard teleport technológiát építettek. McKay el is kezdi sorolni, hogy milyen egyéb technológiákat intergáltak a hajóra, ám Weir félbeszakítja és parancsot ad neki, hogy azonnal menjen és hozza működésbe a pajzsot. 2 katona kíséri el, ám őket kicsivel később a Wraith likvidálja. McKay “hősiesen” szembeszáll velük. Már majdnem a tudóst is elkábítják, ám az utolsó pillanatban Teyla megmenti. A ZPM-et sikeren aktiválják. Éppen időben, mivel a Dárdák pont akkor csapódtak be, amikor a pajzs működni kezd.

Sheppard hadnagyot lesugározzák néhány katona kíséretében, hogy segítsenek megtisztítani a vársot az ellenséges csapatoktól. Weir megöleli Sheppard-et és köszönti őt újra Atlantison. Fordnak még mindig semmi nyoma. Sheppard és Weir nem tudják, hogy Ford az óceánba zuhant, amikor egy Wraithtel harcolt. Szerencsére Everett ezredes túlélte a párbajt, de még mindig a gyengélkedőn fekszik súlyós állapotban, mivel ellenfele életrőt szívott el tőle. Everett magához hivatja Sheppardöt. A hadnagy megkönnyebülten látja, hogy a férfi életben van. Az ezredes bocsánatot kér tőle amiért múltkor annyira lehordta Summer miatt (lsd. Siege II.) A férfi a következő csapattal visszatér a Földre.

Eközben tovább folytatódik a keresés Ford után. Sheppard azt javasolja, hogy terjesszék ki a keresést a városon kívülre, hátha megtalálják a vízben. Észlelik az érzékelők és a Daedalus a gyengélkedőre sugározza Fordot. De Ford nincs egyedül: egy Wraithal van összekapcsolódva, de úgy tűnik, hogy a Wraith már halott. Dr. Beckett csodálkozik azon, hogy Ford még mindig életben van, ugyanis egy óránál többet sodródott a jéghideg vízben. Beckett megállapítja, hogy egy olyan enzim került Ford szervezetébe, amit akkor juttat a Wraith az áldozat testébe, mielőtt kiszívná annak életerejét. Ez egy kis ideig felerősíti az áldozat testét, azért hogy a Wraith több életerőt tudjon kiszívni. És amikor a Wraith enni akart Fordból, akkor hirtelen nagy mennyiséget juttatott Ford szervezetébe, azért hogy minél hamarabb végezhessen vele. Az enzim elárasztotta Ford szervezetét megnövelve ezzel a fizikai erejét tartósabb időre, ámde most már teljes egészében az enzimtől függ. Beckett javasolt egy terápiát amiben az enzim dozisát fokozatosan csökkentik és így helyre áll Ford kémia háztartása, ezért a dokinak ki kell operálni a halott Wraithekből az összes enzimet tartalmazó szervet. Weir engedélyt ad a műveletre mielőtt Sheppardöt az eligazítóba hívná.

Sheppard meglehőtesen rossz híreket kap, amikor a megbeszélésre siet. Ugyanis azok a Wraith cirkálók, amik elmenekültek, újabb flottát toboroztak. 12 kaptár hajó közeledik a hipertérben és 36 órán belül elérik Atlantist. Sheppard azt ajánlja, hogy ne várjanak többé, hanem repüljenek oda a Daedalusszal, ahol a Wraith utoljára kilép a hiperűrből mielőtt elérné Atlantist. A tervük az, hogy ugyan úgy mint az előző csatában, atombombákat teleportálnak a a hajók fedélzetére. Weir kicsit hezitál, de végül belemegy a dologba. A védők rohamra indulnak. Az első percekben minden olajozottan működik, 2 kaptárhajót sikeresen megsemmísítettek, de a Wraith valahogy átkonfigurálta a hajók pajzsát és így az Asgard teleport technológia nem működött többé. A Daedalusnak muszály volt meghátrálnia, mert komoly sérüléseket szendvedtek.

Eközben Ford elhagyja a gyengélkedőt és szolgálatra jelentkezik Weirnél. Beckett azonnal utána siet, hogy vissza vigye a gyengélkedőre, de Ford hallani sem akar az egészről, majd elborul az agya és majdnem megöli a doktort. Teylanak azonban sikerül lenyugtatnia és meggyőznie arról, hogy térjen vissza vele a gyenkélkedőre. Fordot alaposabb kivizsgálás alá vetik.

Megérkezik a Wraith flotta és rögtön bombázni kezdik a várost. McKay szerint az új pajzs egy ilyen kaliberű támadásnál csak pár napig fog működni. A vezetőség tanácstalan, hiszen tudják hogy akármennyi Wraitht pusztítanak el, mind több és több fog érkezni, egészen addig ameddig el nem foglalják Atlantiszt. A Wraith tudja, hogy ez az egyetlen út, hogy eljusson a „nagy vadászmezőre“, a Földre. Ezért muszály elhitetni velük, hogy Atlantisz eltűnt, nincs többé. Sheppardnek egy zseniális ötlete támad: Mi lenne, ha „felrobbantanák“ Atlantiszt, aztán pedig gyorsan álcáznák? Ekkor a Wraith biztos abbahagyná a támadást és elmenne. McKay és Zelenka azonnal elkezdik megbeszélni a tervet, hogy hogyan kössék össze az egyik jumper álcázó berendezését és a pajzsot. Sheppard pedig azt javasolja, hogy sugározzanak le egy atombombát Atlantisz fölé, robbantsák fel, majd aztán gyorsan álcázzák a várost. McKay azonban felvet egy problémát, ha túl gyorsan álcázzák magukat, akkor a sugárzás megöli az embereket, ugyanis amikor aktiválják az álcázó berendezést a pajzs nem lesz használható. De persze McKay mindent megold és biztosítja az expedicíót, hogy nem lesz semmi gond. A terv jónak tűnik, de kételkednek abban, hogy a Wraith valóban bevenné azt, hogy Atlantis megsemmisült. Ezért Teyla elvállalja, hogy üzenetet küld a Wraithnek, hogy elfogják pusztítani az ?sök városát. Weir rábólint az akcióra és mindenki megkezdi a munkát. Ám eközben Beckett ront be a szobába és elmondja, hogy mi történt Forddal. Aiden ismét megőrült és megfenyegette a dokit azzal, hogy ha nem adja neki oda az összes enzimet, akkor megöli az egyik sebesült katonát. A doktor nem tehetett mást és odaadta az összes enzimet a hadnagynak.

Sheppard azonnal megkezdi a keresést barátja után. McKay és Dr. Zelenka gőzerővel dolgoznak az álcázó berendezés és a pajzs összehangolásám, míg a Daedaluson pedig felkészülnek az atombomba lesugárzására. Mindenki elkészült, már csak az üzenet elküldésére várnak. Teyla telepatikusan rákapcsolodík az egyik Wraith hajóra és elvégzi a rábízott feladatot. A terv úgy látszik beválik, ugyanis a Wraith abbahagyja a város bombázását, mivel nekik szükségük van a városra és eszük ágában sincs annak pusztulását elősegíteni. A Daeadalisról lesugározzák a bombát közvetlenül a pajzs fölé majd felrobbantják. Megvárják míg a sugárzás a normális határértéket eléri, majd aktiválják az álcázót. Eközben Shepprad elkezdi Fordra vadászni. Sheppard megpróbálja meggyőzni a férfit, hogy csak segíteni akarnak neki és nem megölni. Ford hajthatatlan. Úgy érzi, hogy ő már nem való ide, mert ő már „szupererővel” rendelkezik és veszélyt is jelenthet a város számára. Ford már éppen menekülni akar, amikor Shepperd rálő egy Wraith kábítófegyverrel, de semmi baja sem esik és elmenekül. Beszáll egy jumperbe, aktiválja a kaput és átmegy azon. Weir nagyon megijed, hogy esetleg a Wraith észlelhette a kapu aktiválását. Szerencsére ez nem történik meg, a kaptárhajók belépnek a hipertérbe és elmennek. Sheppard azonban aggódik, hogy nem fogják megtalálni Fordot, hiszen a túloldalon valószínűleg újból tárcsázni fog. Weir odamegy hozzá és megnyugtatja.

Írta: Rongycsomó
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek