Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A1x20 The Siege II. (Az ostrom II.)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom

Mire Rodney és Miller hazaér, már csaknem a teljes csapatot evakuálták, így csupán be kell indítani az önmegsemmisítési folyamatot. Elizabeth, McKay és Sheppard beütik az aktiváláshoz szükséges személyi kódjaikat, majd Dr. Weir utasítást ad az Alfa Bázis tárcsázására, de a folyamatot váratlanul bejövő féregjárat írja felül, mégpedig a Földről!

Katonák és rengeteg felszerelés érkezik otthonról, ráadásként Everett ezredessel, aki azonnali hatállyal leváltja Weirt, érdemei elismerése mellett. Mint elmondja megkapták az üzenetet, tisztában vannak a fenyegetéssel, de csupán négy napig kell még kitartani a város védelmébe. Velük egyidőben útnak indult a nemrég elkészült Daedalos cirkáló is, fedélzetén egy ZPM-el!

Everett csapata tekintélyes fegyver arzenált hozott magával, köztük 6 db naquadával dúsított taktikai atomtöltetet is, amit álcázott Ugrók fedélzetén akarnak pályára állítani Atlantis és a wraith flotta között.
A tervet végre is hajtják, de a támadók maguk előtt odaküldenek egy mesterségesen létrehozott meteorrajt, ami sajnálatos módon elpusztítja az Ugrókat a rakétafejekkel együtt.
Everett és Sheppard között az első pillanattól kezdve érezhetően feszült a légkör, de az igazi ok az ezredes ellenszenvére akkor kerül a felszínre, amikor megkéri John-t, hogy mutassa meg neki azt a holografikus "könyvtárat", amely bemutatja az Ősök és a Wraith közötti háborút és annak végkifejletét.
Miután megtekinti a felvételt, Everett kiböki, hogy Marshall Sumner ezredes nagyon jó barátja volt és hosszú ideig együtt is szolgáltak. Felelősségre vonja Sheppard-ot, hogy miért gondolhatta, hogy a lelövése volt az egyetlen lehetőség, ahelyett, hogy megpróbálta volna élve kihozni a kaptárhajóból.
Sheppard hasztalan próbál magyarázkodni, a párbeszédnek egy riasztás vet véget: lidérc Dárdák tömege éri el perceken belül Atlantis-t! Everett elrendelte a város elsötétítését, készenlétbe helyezték az újonnan telepített ágyúkat, és Sheppard is elfoglalta helyét a város egyik fegyverplatformjának irányító székében, hogy a maradék kevéske dron-t (a fegyver szinte teljesen kiürült, amikor az ősöket visszaszorították és ostromolni kezdték a lidércek) is felhasználják a támadás visszaverésében.
A heves csetepaté eredményeképpen sikerül tartani az állásaikat, bár a wraith hajók elragadják több emberüket.
A győzelem azonban még messze van, hiszen amíg a kaptárhajókat nem pusztítják el, addig meglehetősen sziszifuszi munkának bizonyul minden erőfeszítés a város védelmében.
Ekkro jön a remek ötlet, hogy két álcázott Ugrót távirányításúvá kellene átalakítani, amihez a távirányítót a fegyverplatform széke biztosítaná, és így lehetne felrobbantani a hajókat.
Na de mivel, ha nincs már bomba? De van a Genii-nak!
Weir magára vállalja, hogy ráveszi őket az együttműködésre.
Mindeközben kénytelenek átfésülni Atlantis-t, mert Teyla lidérceket érzékel. Több csapat is útnak indul, az egyiket maga Everett vezeti. Weir sikerrel tér vissza a városba, s a már így is napok óta megfeszítetten dolgozó Zelenka és Rodney nekiáll, hogy gyakorlatilag is megvalósítsa a tervet, amit kiokoskodtak.
A bombák a helyükre kerülnek, már csak a széket kell összekötni az Ugrókkal.
A Wraith útnak indít egy újabb támadó hullámot a Dárdákból, és Atlantis védői is igyekeznek rendezni soraikat.

De a dolgok ezúttal nagyon nem a tervek szerint alakulnak. Az szék és az Ugrók közötti kapcsolat nem működik, ráadásul újabb wraith-eknek sikerült lesugározni a városba.
Sheppard egy ideig türelmetlenül várja a székben, hátha Rodney-nak sikerül a távvezérlést megoldani, de végül felpattan, és sok sikert kívánva elrohan.
Weir elveszíti a rádiókapcsolatot Teylával, és mind közelebbről hallja a fegyverropogást, ahogy a védők egyre elkeseredettebb harcot fojtatnak a lidércekkel. Everett ezredes pedig életében először szembetalálja magát egy wraith-el, egyedül és jóformán teljesen fegyvertelenül.
Hirtelen beviharzik a vezérlőbe Sheppard, és ugyanezzel a lendülettel megcélozza az Ugrók kikötőjébe vezető lépcsőt. Elizabeth erőtlenül próbálja lebeszélni, az öngyilkos akcióról, de John úgy látja, a jelenlegi helyzetükben nincs már más választása.
Amikor felszáll az Ugróval, és a többiek is tudomást szereznek róla, nem értik, hogy Elizabeth miként engedhette ezt. De mindannyian megértik, hogy ha John-nak sikerül felrobbantania az egyik kaptárhajót, akkor még valakinek fel kell mennie.
Sheppard álcázza a Pocsolyaugrót és észrevétlenül elsuhan a wraith támadógépek között.
Társai beindítják a város önmegsemmisítési folyamatát, majd dermedten figyelik az Ugrót jelölő fényes pontot a radaron, amit egyenesen az egyik kaptárhajó irányába halad.

John Sheppard utolsó rádióüzenetével jelenti, hogy beélesítette a bombát, és felkészül a becsapódásra. (Vége az első évadnak.)Írta: Csendvirág
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek