Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A1x19 The Siege I. (Az ostrom I.)

Írta:
Martin Gero 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom

Még egy éve sincs, hogy Atlantis újra felébredt, hogy otthonává váljon a földről érkező expedíciós csapatnak, s most úgy tűnik újra elnéptelenedik, de a visszatérés lehetősége nélkül.
Ugyan még rendelkezésükre áll a korábban felfedezett ős-műhold, amelyet ha sikerül működésre bírni, talán képes elpusztítani a wraith kaptárhajókat, de semmi sem garantálja a sikert, így Dr. Weir megbízást ad a biztonsági személyzetnek, hogy keressenek egy megfelelő világot, ahová evakuálhatják a teljes "népességet".
Ezzel párhuzamosan Rodney, Peter Grodin, és Miller haladéktalanul elindul egy ugróval a műholdhoz, annak tudatában, hogy ha kudarcot vallanak, semmi sem áll többé Atlantis és a Föld felé nyújtózkodó Wraith faj közé. Persze csak semmi nyomás....
Dr. Zelenka kapta talán a leghálátlanabb megbízást. Az ő tervei alapján kerül megsemmisítésre a város. Egy számítógépvírussal kitörlik az ősi adatbankok teljes tartalmát, majd darabjaira robbantják Atlantis-t, meggátolva az általa nyújtott tudás, de még inkább az egyetlen csillagkapu megszerzését, ami összeköti a Pegazus galaxist az új "vadászmezővel".
Nehéz döntés mert a szívük szakad meg, amikor arról kell dönteni, vajon a hatalmas mennyiségű, elképesztő technikai fejlettségről tanúskodó adatbázis mely részét igyekezzenek lementeni, és mit ítéljenek pusztulásra.
Nem könnyíti meg a helyzetet Bates őrmester gyanakvó, sőt nyíltan ellenséges magatartása sem Teyla irányába, folyamatosan kifejezve meglátását a Teyla wrait génjeiből fakadó veszélyről, s hogy a lány nyilván kiszivárogtat információkat. Hiába Sheppard határozott kiállása az athosi vezető feddhetetlensége mellett, ezek a beszólások végül nem kis feszültséget, s némi pofozkodást eredményeznek, mivel Teyla érthetően kissé szívére veszi az őrmester rögeszmés gyanúsítgatását, és gyorsan eljár a keze Bates rovására.
McKay nekigyürkőzik a műhold javításának, és Peter-rel karöltve sikerül életet csiholni az utolsó Wraith ostromkor súlyosan megrongálódott szerkezetbe.
Elizabeth keserűen fogadja Zelenka bejelentését, miszerint az adatbank mindössze 7-8 %-át képesek megmenteni, még a McKay által kidolgozott adattömörítési eljárás mellett is.

Bates őrmestert eszméletlenül, komoly sérülésekkel találják a város egyik generátorállomásánál. Az első számú gyanúsított persze Teyla, de Becket wraith DNS-t talál az őrmester ruháján. Tehát van egy behatoló a városban, aki feltehetőleg azonos annak a Dárdának a pilótájával, aki korábban felderítő repülést végzett Atlantis felett, majd szétlőtte az ellene kiküldött három Pocsolyaugró egyikét. Nos ez némileg megmagyarázza Teyla rémálmait is.
El kell fogni, és kideríteni, hogy esetlegesen milyen szabotázsmunkát végzett a városban amióta itt bujkál.
Atlantis biometrikus érzékelője pillanatokon belül megmutatja a hívatlan látogató helyzetét, így azonnal felkerekedik két csoport, hogy begyűjtsék.
Az őrnagy és csapata éppen rárontana, de a dög igen gyors kezű, és a wraith fegyver lövései nyomán a katonák hűségesen követik bénultan összerogyó felettesüket...a padló irányába.
Amikor Sheppard egy kissé feleszmél, nem túl kellemes látványként a támadóját látja közeledni, aki elégedett monologizálással térdre ereszkedik a magatehetetlen férfi mellé. Félrerántva az őrnagy zubbonyát, már evéshez készül, amikor megjelenik a lovasság...izé Ford-ék, és leterítik a torkos wraith-et. Sheppard megkönnyebbülten elájul.

A műhold működik! Éljen! Csak sajnos Peter Grodin egy aprócska malőr miatt bentragad, és közben a kaptárhajók is megérkeznek.
Társai az álcázott ugróban kuksolnak biztos távolságban és tanakodnak, hogy most ezzel a helyzettel mit kezdjenek. Na de ha már működik a fegyver, akkor ideje használni is!
Egy kaptárhajó darabokra szakad és megsemmisül, de a műhold is megadja magát. Peter egyszerre próbál valamilyen megoldást találni a fellépő technikai probléma áthidalására, és vitatkozni Rodney-val, aki mindenképpen vissza akar menni érte. A helyzet drámai gyorsasággal megoldódik: a megmaradt kaptárhajók számára is egyértelművé válik a műhold kiszolgáltatott helyzete, és cafatokká lövik.
Elizabeth megrendülten értesül a kudarcról, valamint Peter Grodin haláláról, és visszarendeli a túlélőket a városba.

Sheppard meglehetősen morcos hangulatban felkeresi a foglyot. Meg akarja tudni, hogy mit művelt itt az elmúlt időben. De az csak vicsorog, és a szokott szöveggel fenyegetőzik. Teyla megpróbál az elméjébe férkőzni, de egy rémes migrénen kívül semmi nem jön át. John itt már elveszíti a türelmét, és az egész tárat belelövi Bob-ba.(Mert persze ezt is azonnal elkeresztelte.)
Amíg tárat cserél, az egész városban kihangosítják Weir csüggedt tájékoztatását a műhold-akcióról, és a rendelkezést a város evakuálásáról. A tésztaszűrővé avanzsált wraith, elhalálozás helyett vigyorogva biztosítja az őrnagyot, hogy mindenképpen eljutnak a Földre és nagy lakomát csapnak.
Az igen stresszes napoknak köszönhetően Sheppard-nek elborul az agya és lelövi.Írta: Csendvirág
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek