Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A1x13 Hot Zone (Veszélyes zóna)

Írta:
Martin Gero 

Rendezte:
Mario Azzopardi


Epizódtartalom

McKay, Zelinka és Ford egy csoport emberrel a város eddig felderítetlen területeinek átvizsgálását végzi, amikor két társukat hirtelen rémisztő hallucinációk kezdik gyötörni, és szinte percek alatt egymás után elhaláloznak. McKay értesíti Weir és Backetet, kifejtve aggodalmát, hogy szerinte egy ismeretlen fertőzés felelős a halálesetekért. Mivel így a csoport minden tagja fertőzött lehet, azonnali teljes karantént kell elrendelni a város többi lakójának megóvása érdekében.

Ezalatt egy edzőteremnek kinevezett helyiségben Teyla alázza Sheppard-ot közelharc-edzés néven, és mit sem gyanítanak az eseményekből. Amikor indulnának, már az ajtóban éri őket Weir bejelentése a karanténról, és a felhívás, hogy mindenki maradjon ott ahol épp tartózkodik. Eközben a felderítő csapat visszaköveti halott társaik útvonalát a fertőzés forrásához egy laboratóriumba, ahol megpróbálják kideríteni, hogy mivel is állnak szemben és hogy tudnának védekezni ellene.

Sajnos az erőfeszítéseik dacára újabb és újabb társukat veszítik el, Ráadásul a felderítők egyik feltételezhetően fertőzött tagja (Peterson) megszökve a többiektől egyenesen a vezérlő felé veszi az irányt.

Persze Sheppard sem tud megülni a fenekén, és egyre ingerültebben követeli, hogy engedjék ki az edzőteremből, hogy Teylával megállíthassa az elszabadult Petersont. Weir nem támogatja az ötletet, de az őrnagy egyenesen parancsba adja Bates őrmesternek, hogy Dr. Weir utasítását figyelmen kívül hagyva adjon nekik szabad utat. Sajnos a vadászat balul üt ki, mert bár Sheppard meglövi Petersont, de annak sikerül bejutni az étkezőbe, ahol később meghal, ám addigra az ott lévő emberek (köztük Teyla is) élete is veszélybe kerül.

Ezalatt Becket kideríti, hogy a fertőzés valójában egy nanovírus, amit emberek gyilkolására programoztak. Az biztos hogy nem ős és nem is lidérc eredetű, s bár az ős-gén immunissá teszi az embert, de a génterápia csak az alanyok 48%-nál hatásos, így más megoldást kell találni, amit egy erős elektromos impulzus létrehozásában találnak meg. Ehhez az őrnagynak egy naquadah reaktor kell felrobbantani 20 mérfölddel a város felett. Persze sikerrel jár, mindenki megmenekül, de Sheppard nem ússza meg a leszúrást. Weir nem felejtette el, hogy felülbírálta a parancsát és szembeszegülésre szólította fel egy beosztottját is. De mindemellett biztosítja töretlen bizalmáról. Az epizód végén ott lebeg nyitott a kérdés, hogy kik lehettek a nanovírus készítői és hol vannak most?

Írta: Csendvirág
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek