Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A1x10 The Storm (A vihar)

Írta:
Jill Blotelvogel 
Martin Gero 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom

Teyla és Sheppard a szárazföldre tart egy Ugróval, útközben egy hatalmas viharfelhőt észlelnek, ezért felmennek az űrbe közelebbről is megnézni. Ez a vihar a bolygó felszínének egy ötödét borítja, komoly gondot jelenthet.
Atlantiszon mérlegelik a viharveszélyt. McKay utánanézett, és ez általános jelenség a bolygón, 20-30 évenként ismétlődik. A vihar végig vonul az egész kontinensen és aztán Atlantiszon is. Mivel a városnak nincs pajzsa, kénytelenek lesznek evakuálni, így az athosiakat is a kontinensről.
Sheppard és Ford a Manarit keresi fel a pár napi elszállásolásuk ügyében. Vezetőjük, Smeadon elég telhetetlen, de végül beleegyezik.
McKay és dr. Zelenka időközben új ötlettel áll elő. A várost meg tudják menteni a villámokkal. Atlantisz ugyanis tele van villámhárítókkal, ezek pedig 4 nagy földelő egységhez vezetik a villámok energiáit, amik révén az elektromosság az óceánba vezetődik. Ha viszont kikapcsolják a földelőket, akkor a villámok energiáit a város vezetékeibe lehet vezetni és a pajzsgenerátornak energiát lehet velük biztosítani. Egy gond van, csak a vezérlő és a kapuszoba lesz biztonságos, mert az áram a folyosókon is cikázni fog.
Smeadon egy jeladóval értesíti a Geniit (lásd: 1x08 Underground c. epizód).
A kontinensről megkezdik az athosiak elszállítását az Ugrókkal, szegény Beckett doki kénytelen nehéz fizikai munkát (pakolás) is végezni. Teyla a még kóválygó vadászok miatt aggódik.
A Geniin Cowen utasítja Kolja parancsnokot egy akció előkészítésére Atlantisz ellen.
Atlantiszon megkezdik a kiürítést, csak Weir, McKay, Sheppard és 2 katona marad hátra és a kettes Ugró (benne Beckett, Ford és Teyla) még mindig a szárazföldön van, 3 athosi vadászra várnak.
Smeadon vendégül látja az egyik athosit, szépen leitatja. Hamarosan csatlakozik hozzájuk Kolja is és elveszik a részeg földművestől a jeladóját (amivel a tárcsázáskor kell üzenni).
Sheppardék elkezdik hatástalanítani a földelőket. A 2 katona őrzi a vezérlőt. Elizabeth és Rodney gyorsan végez, de Johnnak 2-t kell kiiktatnia, és egy még vissza van. A kapu aktiválódik, egy athosi azt állítja, megtámadták őket és sebesültet hoznak, a 2 katona leengedi a pajzsot és fogadja a menekülőket, Kolja rögvest meg öli őket. Mindjárt elfogják Weirt és McKayt is. Az osztaggal érkezett Sora is, aki kíváncsian érdeklődik Teyla felől, bosszút akar állni apjáért.
Sheppard a kommunikációs rendszeren keresztül értesül a felállt helyzetről. Az egyik Ugróhoz megy mozgásérzékelőért. Persze szól a kontinensen veszteglőknek. A 3 vadász suhanc már megjött, de nem szálltak fel, mert a vihar nagyon felerősödött és egyikük sem jó pilóta, az Ugróban akarják kivárni a vihar végét. Sheppi nem örül, de kénytelen beletörődni.
Kolja közli követeléseit: akarnak minden C4-et, akarnak minden orvosi felszerelést, akarják a memória egységet a wraith kaptárhajóról és egy Ugrót. Rodney rátámaszkodik a kommunikátor gombjára a vezérlőpulton és a követeléseket ügyesen tudatja az őrnaggyal. A Genii katonái elindulnak megkeresni a szükséges anyagokat. A C4-nek csak hűlt helyét találják meg, ill. egy rádiót.
Kolja már tudja, hogy a vihar ellen készülődtek, ezért ajánlata van az őrnagy számára: kapcsolja ki az utolsó földelőt, aztán elengedi őt és a társait. Sheppard nem érti, de Kolja elmagyarázza, hogy neki a város kell. Weir próbál hatni a parancsnokra, az eljövendő háborúban csak úgy tudnak igazán hatékonyan harcolni, ha a földiek fedezhetik fel az Atlantisz nyújtotta lehetőségeket, hisz csak ők rendelkeznek az ősi génnel, persze ez Kolját nem hatja meg.
Sheppi odaért a földelőhöz, Kolja utasítja 2 katonáját, hogy várják meg míg végez, aztán kapják el, s ha kell öljék meg.
John nem kapcsolja ki a földelőt, az érzékelőjén figyeli amint közelednek felé. A katonák támadnak, John visszalő és győz. Ám a földelő vezérlője megsérül a tűzpárbajban. Kolja nehezen viseli a vereséget, ezért úgy dönt, megöli Weirt…

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek