Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A1x09 Home (Hazatérés)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Holly Dale


Epizódtartalom


A csapat egy sűrű köd borította bolygót derít fel védőfelszerelésben. McKay egy furcsa energiát tanulmányoz. Rájön, hogy a köd nem is köd és leveszi a maszkját. Tárcsáznak haza, ekkor Rodney az érzékelő segítségével rájön, hogy a kapu az atmoszférából nyeri az energiát, és ez rengeteg energia, annyi, amiből a Földet is tárcsázni tudják.
Atlantiszon kiszerelik a tárcsázóból a kristályt, ami a 8. ékzár aktiválását teszi lehetővé. Rodney és Ford átmegy a ködös bolygóra, hogy beszereljék. Weir nem akar kockáztatni egy odautat, mert nem tudnak visszajönni, viszont a küldetésről minden információt átküldenek.
Érkezik a hír, hogy McKay elkészült, ezért Weir, Teyla és Sheppard csatlakozik McKayhez és Fordhoz. A tárcsázás sikerül a Földről megdöbbentő hírt közölnek. A Prométheusz hoz az asgardoktól pár energianövelő szerkezetet, amivel tárcsázni tudják majd Atlantiszt, ezért most akár át is mehetnek és legfeljebb 1 hónap múlva visszatérnek majd.
Az indítócsarnokban Hammond tábornok üdvözli a hazatérő csapatot.
Hammond tolmácsolja a Pentagon aggodalmát a wraith miatt és valószínűnek tartja, hogy a küldetést félbeszakítják, nehogy az új ellenség véletlenül is eljusson a Földre. McKay és Weir hevesen ellenkezik, és felvilágosítják, hogy ők keltették fel idejekorán a wraithet, aminek következtében veszélybe sodorták az emberi lakosságot. És mivel egyedül ők rendelkeznek az ős technológiával, így csak ők tudják megvédeni az emberi világokat. A tábornok így már biztosítja mindkettejüket, hogy a legfelsőbb körökben tárgyalják majd meg a küldetést.
Sheppard a betegszobán felveszi Teylát, hogy elinduljanak kicsit kirándulni.
Elizabeth felkeresi párját, Simont. (Hogy a férje-e? Az jó kérdés, ilyesmiről nem tettek eddig említést.) A férfi örül, hogy viszont láthatja. Teljesen megértik egymást.
McKay hazatérte után egyből leül a tv elé, röviddel ezután egy csinos nő érkezik hozzá látogatóba.
Az őrnagy elvitte Teylát vásárolni, aki szemmel láthatóan repes a boldogságtól. Ám Sheppardnak vmi gyanús.
Weir hívást kap a tábornoktól, az arckifejezéséből ítélve rossz hírt. McKayhez megy, hogy elmondja neki, nem tudnak többé visszatérni.
A bázison a tábornok elmondja, hogy a Prométheusz balesetet szenvedett, és így nem tudják átvenni az asgardoktól a beígért energiaforrásokat. McKay új ötlettel áll elő. Úgy véli, a ködös bolygón az energia a bejövő féregjáratokra is hat. Az NPM (Null Pont Modul v. Zéró Pont Modul, avagy ZPM), amit az Atlantiszi út alakalmából használtak fel, még tud annyi energiát biztosítani, hogy 3 tized másodpercre kinyissák a kaput. Ennyi bőven elég ahhoz, hogy a bolygó energiája felerősítse a féregjáratot és visszamenjenek. A tábornok ódzkodik, de engedélyezi, hogy McKay elkezdje a teszteket.
Ford hadnagy áthelyezési parancsot kap. McKay próbálja vigasztalni, hogy fogadja el, már nem mehetnek vissza többé (pedig az imént épp azon fáradozott, hogy rájöjjön a megoldásra).
Sheppard elhozta a lakásába Teylát. Jó nagy, még sör is van a hűtőben.
McKay összetűzésbe keveredik a CSKP kutatóival, mindenféle kriksz-krakszos aktákat nyomnak kezébe, ezért elzavar mindenkit.
Sheppard még szétnézne a városban, de Teyla maradni akar. Ekkor vki csönget. John barátai azok, akiket nem fogad vmi nagy örömmel, de szívesen látja őket.
Hammond közli Weirrel, hogy McKay talált megoldást a visszaútra. A küldetést viszont átértékelték a wraith veszély miatt. Ezért Weirt leváltják egy katonai parancsnokra.
Sheppardnál már javában dúl a buli. Ford hadnagy is eljön, pont akkor, amikor az őrnagy rá gondolt. John két haverja mindenféle történeteket mesél, végül maga az őrnagy is csatlakozik hozzájuk. Elmondja, hogyan haltak meg ők ketten Kabulban egy bevetés során évekkel ezelőtt. Azt hiszik, hogy vmi gond van Sheppard fejével, mire az fegyvert ránt és rálő az egyik „halott” barátjára, majd várja, hogy valaki elmagyarázza, mi folyik itt valójában!?
Weir felkeresi McKayt. Az egész nagyon furcsa, mintha 2 beszélgetés zajlana egyszerre. Az egyiken Weir rózsaszín felsőben érdeklődik a köpenyben dolgozó Rodneytól, aki próbálja elhitetni vele, hogy a visszaút lehetetlen. A másikon éppen Weir (fekete kosztümben) tájékoztatja hasonlóról McKayt (hétköznapi ruhában), aki meg van döbbenve az NPM-en és az adatokon, mintha a fizika törvényei nem is léteznének, erre lelöki az NPM-et az asztalról, az pedig eltörik, mint egy váza. A rózsaszín ruhás Weir már tudja, hogy ez nem a valóság, ahogy Sheppard is. Ekkor belép a szobába Hammond és felfedi egy pillanatra Elizabeth előtt igazi valóját. Ő egy energia lény (hasonló, mint Oma Dessala és népe).
A következő percben az egész csapat az indítócsarnokban van az álHammond társaságában. A lény elmeséli, hogy ők a köd a bolygón. A kapu aktiválódásakor rengetegen halnak meg fajtájából. És több millióan adnák életüket, ha Weir, Sheppard és a többiek egy másik galaxist tárcsáznának. Ezt elkerülendő olvastak a gondolataikban és megteremtettek mindannyiuk számára egy illúzió világot, ahol eléldegélhetnek. Teyla Sheppard illúziójában szerepelt, mert neki nem voltak a Földről emlékei. Ám az álca nem volt jó, mert az emlékek közé álmok, vágyak is keveredtek. Ezért jött rá elsőként Sheppard, mert ő vagy egy évig az Antarktiszon lakott és csak álmodozhatott saját lakásról. A testük öntudatlanul ott hever a kapu mellett étlen-szomjan. A lény felajánlja, hogy hátralevő életüket éljék le a számukra felkínált illúzióban. Persze senki nem akar ennek a részese lenni. Felvilágosítják a lényt, hogy ha nem térnek vissza Atlantiszra, előbb-utóbb még többen jönnek és az nem lesz jó senkinek, viszont, ha elmehetnek, akkor garantálják, hogy nem mennek a Földre és ide se jönnek vissza soha többé. Az álHammond beleegyezik.
A csapat tagjai magukhoz térnek a bolygón. McKay gyanakszik, hátha egy kettős illúzióban vannak, erre a lény megszólal: „Ez a valóság.” McKay és Ford nekilát kiszerelni a kristályt a tárcsázóból, hogy visszatérhessenek Atlantiszra.


Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek