Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A1x07 Poisoning The Well (Megmérgezett kút)

Írta:
Damian Kindler 
Mary Kaiser 

Rendezte:
Brad Turner


Epizódtartalom


Az 1900-as évek elejének szintjén álló világon tesz látogatást Sheppard és csapat. Druhin kancellár földalatti folyosókon vezeti végig vendégeit. Az egyik megálló után elmondja, hogy kísérleteznek egy fegyveren, amivel hatásosan védekezhetnek a wraithek ellen. Ez a fegyver egy szérum, ami immunissá teszi az embereket, a gond az, hogy a fejlesztések még csak a kezdeti stádiumban vannak. És Hoff népe úgy hiszi 50 évük van rá, hogy kifejlesszék. Sheppard még nem árulta el nekik, hogy felébresztették az ellenséget (lásd: 1x02 Rising II.).
Rövid megbeszélés után Weir engedélyezi, hogy segítséget nyújtsanak a szérum fejlesztésében, ezért Beckett kénytelen a Hoffra menni.
A hoffi kutatásokat Perna vezeti, aki rögvest el is nyeri Beckett doki tetszését.
Teyla aggodalmát fejezi i a kancellárnak, úgy véli, a wraith nem fogja engedni, hogy tovább fejlődjenek, de a kancellár hisz benne, hogy a tudásukra támaszkodva igen is győzhetnek. Ennek bizonyítékaként meg mutat egy titkos levéltárat, ahol meg van népe minden korábban elért vívmányának leírása. Ezek birtokában a nagy wraith támadások után sokkal könnyebben újjá tudják építeni civilizációjukat és így nem szakad meg a fejlődés sem.
Perna elmeséli Beckettnek, mekkora tisztelet övezi a néhai Ferrolt, a szérum feltalálóját, majd bemutatja a szérum hatékonyságát egy régi (csak 150 éves) wraith sejt mintán.
Beckett ezt elújságolja Weirnek, és javasolja, hogy említsék meg nekik a wraith foglyukat.
Sheppard látogatást tesz ’vendégénél’. Megtudjuk, hogy a korábbiakban próbálkozott illúziókeltésekkel, de már abbahagyta. Az őrnagy nem tudja a nevét, ezért elnevezi Steve-nek. Sheppard felveti a lehetőségét, hogy talán enni kaphat majd némi információért cserébe.
Dr. Beckettnek friss sejtmintára van szüksége, ezért Steve-et kicsit elkábítják.
A friss mintákon végzett kísérletek sikerrel járnak. A tesztelés a következő fázisba léphet. Weir vonakodva bár, de belemegy, hogy leteszteljék Steve-vel a szérumot. Sheppard felajánlja neki, hogy infóért kap kaját. Természetesen Steve beleegyezik.
A Hoffon Beckett találkozik Merell-lel, aki a kísérlet alanya lenne Steve mellett. Merell halálos beteg, kész magát feláldozni népéért, Beckett inkább arról győzködi, hogy nem kell megtennie, de nem ér el semmi ilyesmit.
Steve-et áthozzák a Hoffra. Hamarosan elévezetik Merellt, de előtte az őrnagy megkérdi, hány kaptárhajójuk éledt fel, amikor az egyiket felkeltették (lásd: 1x02 Rising II.). Steve nem mond pontos számot, csak azt, hogy az összes. Nagyon türelmesnek írja le faját. Először a vadászmezőikről külön-külön begyűjtik az élelmet és megerősödnek. Ezután egyesülnek és majd csak ekkor csapnak le Atlantiszra. Azt viszont nem tudja milyen gyorsan zajlik ez a folyamat. Eljön Merell ideje, igaz Steve kicsit fanyalog, de ez is megteszi neki. Kezét rányomja a mellkasára, nem sokkal ezután le is veszi és dühösen elfordul. A szérum bevált.
Druhin kancellár nagyon örül, minél előbb a tanács elé fogja terjeszteni az oltás bevezetésének ügyét. Dr. Beckett még várna ezzel, hisz csak egy kísérlet volt egy haldokló wraithtel, de a véleménye már nem sokat ér.
Steve rosszul van mióta kipróbálták rajta a szérumot. Hamarosan összeesik, meghalt.
Beckett megvizsgálta és úgy véli, a szérum ölhette meg, nem pedig az éhség, mert az összes szerve egyszerre mondta fel a szolgálatot. Elmagyarázza Johnnak, hogy a szérum a wraith vegyi anyag ellen nyújt védelmet, ami az áldozatot készíti fel az életerő elszívására. A szérum és a wraith vegyi anyag reakciója mérgező anyagot termel, ami ezek szerint halálos a wraithre.
A kancellár ennek tudatában még jobban örül, így már nem csak védekezhetnek, de egyben vissza is vághatnak. Sheppard és Teyla próbálja neki elmagyarázni, hogy ez nagyon bosszantja majd a wraitheket és nem állnak csak úgy odébb, el fogják pusztítani a Hoffot. Beckett folytatná a szérum továbbfejlesztését, de a kancellár ezt nem látja szükségesnek. Ekkor érkezik a hír, hogy Merell is meghalt. Azt még nem tudni, hogy a betegsége vagy a szérum ölte-e meg, de ettől függetlenül a lakosság beoltását már megkezdték a szérummal.
Beckett csomagol, Perna jön hozzá elbúcsúzni. Carson még megkéri, hogy ne vegyen tovább részt ebben, Perna ekkor mondja meg neki, hogy az elsők közt oltották be őt is.
A kancellárt már az oltások leállításáról próbálják meggyőzni. De hiába, annak tudatában, hogy a wraithek akár már most is úton lehetnek a Hoff felé, ez az egyetlen lehetőség a védekezésre. Teyla jelentkezik a rádión, az orvosi központban gondok vannak, egyre több beteg embert visznek be. Beckett oda megy segíteni, közben Atlantiszba küldenek még több orvosért.
Sheppard ráförmed a kancellárra, aki elmondja, hogy csak a beoltottak fele betegedett meg, a másik felének viszont semmi baja és ezt elfogadható árnak tartják a győzelemért. Amúgy már folyik a népszavazás az oltások ügyében, és ha a többség leszavazza, akkor Druhin kész lesz lemondani.
A kórházban Teyla értesíti Carsont, hogy Perna is megbetegedett. Gyorsan az ágyához siet, ahol a lány a szeme láttára hunyja le örökre szemét.
Druhin a reményét fejezi ki abban, hogy más világokba is eljuttathatnák a szérumot. Sheppard ebben nem hajlandó a segítségére lenni és úgy véli, ha legközelebb egyáltalán visszajönnek, akkor nem fognak itt senkit sem találni. A kancellár még megmutatja a népszavazás eredményét: 96% támogatja az oltásokat. A csapat elindul haza…

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek