Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A1x05 Suspicion (Gyanú)

Írta:
Kerry Glover 
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Mario Azzopardi


Epizódtartalom


Utazó érkezik Atlantiszra. Sheppard és csapata az, igaz néhány órája mentek csak el. A pajzs leengedése után a wraith fegyverek lövései közepette jönnek át a kapun, az utolsó ilyen lövedék telibe kapja McKay fejét.
A wraith fegyver szerencsére nem halálos, mivel az áldozatot el szeretnék fogyasztani, az már más kérdés, hogy ilyen ez esetben nem ér semmit. Rodney a betegszobán tér magához, beszélni nem tud, inkább csak gügyög, amúgy nincs komoly baja.
Dr. Weir közli Shepparddal, hogy már biztos, hogy van egy áruló(9 küldetésből 5 alkalommal találkoztak a wraithekkel), akiről eddig csak sejtésük volt (lásd: 1x02 Rising II.).
Tartanak is egy megbeszélést, ahol Bates (a biztonsági főnök) radikális megoldásokat javasol, ám Sheppard ezt megtiltja neki, de a város fontosabb pontjaiba az athosiak már nem léphetnek be. Weir jobban meg szeretné ismerni az athosiakat. Mindegyiküket személyes beszélgetésre invitálja, persze Bates társaságában. A vizsgálat idejére a küldetéseket felfüggesztik.
Teyla nem örül az intézkedéseknek, de belátja, népe ártatlansága úgy is kiderül.
Weir és Bates társalgása Hallinggal nem vmi jól sikerül, a férfi ugyanis nem örül a bizalmatlankodásnak.
Dr. Zelenka és McKay felfedezi, hogy a HOPP-dokknak kinyitható teteje van, így már felfedezhetik a bolygót.
Halling egy tucat társával megbeszélést tart. Azt tervezgetik, hogy elmennek Atlantisról. Teyla toppan be megdöbbenve, neki ugyanis nem szóltak erről. Elmagyarázza nekik, milyen fontos, hogy együtt működjenek a földiekkel.
Weirhez megérkezik a következő beszélgetőpartner, aki nem más, mint Teyla. Weir őt eredetileg kihagyta a sorból, mondván már eléggé ismeri. De Teyla ragaszkodik hozzá, elmondja neki, hogy népe Atlantisz elhagyását tervezi.
Ford hadnagy és Sheppard őrnagy az egyik HOPP-pal felfedezőútra indul a bolygón. Szárazföldre bukkannak, méghozzá jó nagyra. A bázisra visszatérve ezt közlik a többiekkel. McKay az élelmiszer ellátás biztos megoldását látja, míg Bates az athosiakat küldené oda. A megbeszélés után Halling és az athosiak felkeresik Weirt, és megkérik, had menjenek a szárazföldre, így legalább hasznukat vennék (felfedezhetik azt, élelmiszert termelhetnek) és megbizonyosodhatnak ártatlanságukról (vagyis amíg minden athosi a kontinensen van, és továbbra is gyakoriak lesznek a wraith támadások, akkor már biztos, hogy nem egy athosi az áruló).
Minden athosi elmegy, kivéve Teyla, ő továbbra is szeretné folytatni a küldetéseket.
Újra indítják a küldetéseket. Sheppard csapatának első megállója teljesen nyugisnak tűnik, a kapu körül sok régi rom, amiket érdemes tanulmányozni. Az őslakosok nincsenek sehol, Teyla szerint nagyon félősek, egyedül akar a keresésükre indulni, de Sheppard mellé rendeli Fordot. Teyla szólítgatja a helyieket, de nem történik semmi, aztán ráveszi a hadnagyot, engedje, hogy egyedül menjen tovább.
Sheppard közben észrevesz 2 wraithet a bokrok mögött, őket még több követi. Kénytelenek meghátrálni előlük és a bolygón hagyják Teylát és Fordot. Az őrnagyot találat éri, de csak elájul, nincs komolyabb baja.
A vezérlőben elmesélik a történteket dr. Weirnek, az árulás gyanúja már Teylára vetül. Hamarosan nyílik egy féregjárat, Teyla kódja érkezik, hívja is rádión a bázist, Ford hadnagy elájult. Bates nem akarja leengedni a pajzsot, attól tart, hogy Teyla wraith „barátaival” jön vissza. Weir nem hallgat rá. És az elveszett báránykák végre megérkeznek mindenféle wraith nélkül. Bates megkéri McKayt, hogy vizsgálja át Teyla holmiját, aki vonakodva bár, de teljesíti a kérést.
Ford és Sheppard a gyengélkedőn cseveg, kiderül, a hadnagyot nem találták el, csak elesett és beverte a fejét. Ekkor toppan be Rodney és invitálja magával az őrnagyot.
Felháborodva újságolja neki, hogy Batesnek igaza volt, Teyla az áruló. Meg is mutatja a szerkezetet, amivel jelezhetett a wraitheknek. John megdöbbenve veszi észre, hogy az a lány nyaklánca, amit még ő talált az athosi barlangban (lásd: 1x01 Rising I.).
Ezt elújságolják a többieknek is. McKay szerint a bolygókon lehetnek érzékelők, amik fogják a medál jelét (túl gyenge ahhoz, hogy nagy távolságokat áthidaljon) és jeleznek a közelben tartózkodó wraith hajóknak. A medált Teyla gyerekkorában kapta apjától. Amikor Sheppard megtalálta, akkor aktiválta is, mert az eredetileg nem is lánc, hanem egy erre a célra kifejlesztett jeladó az ősök és wraithek csatározásának idejéből. Az athosiak ezt nem tudták, csak azt látták, hogy szép nyakék lehet belőle. Ezek tudatában Sheppard a saját hasznukra akarja fordítania medált.
Visszamennek a bolygóra és a romokat fedezéknek használva felkészülnek a wraithek érkezésére. A cél foglyul ejteni egy wraithet. Nem kell sokat várniuk. Jön egy kisebb csapat (4 fő- 3 katona és egy főnök). Az első robbanások hevében a főnök meglépni igyekszik, ám Teyla észreveszi és a nyomába ered. A többiek addig a másik 3-at foglalják le, gyorsan elintézik őket, 2 meghal, az utolsót sikerül elkábítani, de az bekapcsolja az önmegsemmisítőjét és felrobban. Teyla és a főwraith tovább küzd, a csaj sajnos vesztésre áll, de jön Sheppard és egy wraith kábító fegyverrel ártalmatlanítja ellenfelüket.
Sheppard új „barátjával” társalog, aki egy masszív ketrec új lakója. A wraith nem hajlandó elárulni a népét és fenyegeti az őrnagyot, de az cseppet sem ijed meg. Hogy mi lesz a fogoly sorsa? Erre még várnunk kell.

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek