Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A1x02 Rising II. (Felemelkedés II.)

Írta:
Brad Wright 
Robert C. Cooper 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom


Atlantiszon már a város elhagyására készülnek, egyre több városrész kerül víz alá. McKay nem lát más esélyt, a pajzsok csak így bírják minél tovább. Épp evakuálnák a várost, amikor bejövő féregjárat érkezik. Sheppard áthozta az athosiakat, hisz az otthonuk már cseppet sem biztonságos. A pajzs hirtelen megszűnik és elkezd rázkódni az egész létesítmény, mivel emelkedésnek indult. Pár perc után ki is bukkan a felszínre. Most már nem kell evakuálni…
Sheppard azonnali mentőakciót akar, de Weir nem hajlandó kockáztatni.
Közben a wraith bázison végre találkozhatunk az ellenséggel. Hosszú fehér hajuk és békapofájuk van hegyes fogaikról nem is beszélve. Az összes fogoly egy cellában van. Egy athosit mindjárt el is hurcolnak minden szó nélkül.
Atlantiszról elküldik a MALP-ot a wraith bolygóra körbe nézni, ekkor derül ki, hogy a kapu a bolygó körül kering. McKay elvezeti az őrnagyot pár űrhajóhoz, amit Sheppard könnyűszerrel képes irányítani. És a hajón van álcázó is. Most már kivitelezhetőnek tűnik egy mentőakció.
Közben dr. Beckett megvizsgálta a wraith kezet, amit visszahoztak az Athosról. Sajnos olyan a felépítésük, hogy soha nem halnak meg végelgyengülésben, képesek regenerálódni és ezek miatt nagyon nehéz őket megölni és olyanok mint a vámpírok, ők a tápláléklánc csúcsa.
Indul a mentés, Sheppard megtapasztalja, hogy elég csak gondolnia egyet és a hajó már teljesíti is szinte (majdnem) minden óhaját. Landolás után csak az őrnagy és Ford hadnagy megy be a wraith bázisra (egy hegybe), a többiek a Pocsolyaugrót (Sheppard adta neki a nevet) védik.
Közben Sumner ezredest is elviszik a cellájából, hogy megismerkedjen a wraith főnőkkel, egy vörös hajú wraith nővel. A szobában egy nagy asztal van megterítve, az egyik székben egy csontváz, valószínűleg az előbb elhurcolt fogoly.
Sheppardék hamar rábukkannak a foglyokra. Az őrnagy és Ford tele rakta bombával a helyet. John az ezredes megmentésére indul.
Sumnert eközben a főwraith faggatja ki. Tudja, hogy Sumner nincs tisztában vele, mivel is áll szemben. Telepatikus képességeivel rá tudja venni az ezredest, hogy beszéljen. Megtudja, hogy a Földön több milliárd ember (számára kaja) él. Letépi az ezredes ingét és tenyerét a mellkasára nyomja, elkezdi kiszívni az életerejét. Sumner egyre öregebb lesz. A wraith próbálja meg tudni, hol van a Föld, de ez nem jön össze. Ekkor jön Sheppard és lelövi a már félholt ezredest megkímélve a további szenvedéstől. Majd beleereszt párat a többiekbe is, hiába… regenerálódnak. Nem akciózik soká, mert az egyik wraith hátulról leüti. A főnökasszony elé viszik, de jön Ford és sikerül megmentenie az őrnagyot. Közben gyorsan felrobbantják a bombákat. Végül Sheppard fogja az egyik wraith puskát (jó hegyes) és átdöfi vele a főwraith testét. Az még utoljára figyelmezteti, hogy ezzel nincs vége, ugyanis ők páran csak a többiekre vigyáztak, akik aludtak, de eljött az ébredés ideje. Sheppard az érzékelőjén észreveszi, hogy egyre több életjel jelenik meg körülöttük, majd felnéz a plafonra és látja, hogy az félig áttetsző és erős a mozgolódás mögötte. A foglyok is kimenekültek, ám a wraith hajók elől nehéz a menekülés, de sikerül.
Az űrben nem várt probléma adódik: egy tucat wraith hajó vár a kapu körül. Sheppard kikapcsolja az álcát és elcsalja őket, közben rájön, hogy van fegyverzetük is, méghozzá az a tintahalszerű torpedó (lásd: 1x01 Rising I.) és nagyon is hatékony. Végre sikerül tárcsázni és átmenni a kapun. Az őket követő wraithek csak a pajzzsal találkoznak.
Atlantiszon buli van, mindenki ünnepel. Teyla megköszöni az őrnagynak, amit népéért tett. Weir aggódik, mert nagyon gyanús, hogy az Athosra pont az ő érkezésükkor mentek a wraithek, lehetséges, hogy az athosiak közt áruló van, aki a többiekkel együtt már itt van Atlantiszon…

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek