Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

SFPortal találkozó Budapesten: újabb vendég
 Szerző: radu   Dátum: 2010.06.21


David Nykl-n kívül július 10-én egy másik vendéget is köszönhetünk Budapesten: Rick Worthyt. A Battlestar Galactica című sorozat Simonja egyébként a Csillagkapu 5. évadában is feltűnt, az 5x18 The Warrior (A harcos) című epizódban játszotta Imhotepet (K'tanot). 

 

Az SFPortal közleménye David Nykl meghívásával kapcsolatban

 

David NyklA színész 1967-ben született Prágában. Egy évvel később, mikor a szovjet csapatok elfojtották a prágai tavaszt, szülei úgy döntöttek, elhagyják az akkori Csehszlovákiát, és Kanadába menekültek. Végül Brit Kolumbiában, Victoriában telepedtek le. David szereplési vágya már korán megmutatkozott, iskolai színdarabokban szerepelt, sőt, több televíziós reklámban is feltűnt (pl. Adidas). Végzős főiskolásként debütált rendezőként; a The Murder Room című darabot állította színpadra. Az egyetem elvégzése után (ahol szabad művészetekből diplomázott), több Vancouver környéki társulatban is szerepet vállalt, illetve a Vancouveri szabadtéri Shakespeare-fesztiválon, a Bard on the Beach-en megismert barátaival hamarosan megalakította saját társulatát, Ironworks Productions néven. Első produkciójuk, Estragon Godot-ra várvája zajos sikert aratott, bejárták vele egész Európát. Egy évvel később Nykl Prágába költözött, ahol színpadi, filmes és reklámszerepekkel is elhalmozták. 1994-ben társalapítója lett Prága első angol nyelvű színtársulatának, a Misery Loves Company-nek, ahol rövid időn belül 17 darabban is közreműködött; színészként, producerként, rendezőként és művészeti vezetőként. Később visszatért Vancouverbe, ahol immár főállású színészként több televíziós sorozatban, filmben és reklámban is feltűnt.

2004-ben kapta meg Dr. Zelenka szerepét a Stargate: Atlantisban. Eredetileg csak egy epizódra, egy orosz kutató szerepére szerződtették, azonban Nykl cseh származása miatt a karakter is cseh nemzetiségű lett. A rajongók nyomására végül Zelenka visszatérő szereplő lett a sorozatban, még az SG-1 „The Pegasus Project” című epizódjában is feltűnt. Sokan az SG-1 Walter Harriman őrmesteréhez (a „tárcsázó arc”) hasonlítják, aki mellékszereplőként is masszív rajongóbázisra tett szert, és ezért egyre több és több szerepet kapott a sorozatban. Zelenka karaktere is egyre nagyobb jelentőséggel bírt az Atlantis 5 évadja során, folyamatos ércelődése Dr. Rodney McKay-jel a sorozat védjegyévé vált. 2005-ben Leo-díjra is jelölték, legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

  

Az SFPortal közleménye Rick Worthy meghívásával kapcsolatban

 

Rick WorthyÖrömmel jelentjük be, hogy a július 10-i SFportal Találkozó programja új díszvendéggel bővül – egy olyan színésszel, akit elsősorban a Battlestar Galactica-ból ismerhetünk, de nagyon sok egyéb sci-fi és nem sci-fi sorozatban is szerepelt.

Rick Worthy Az SFportal Találkozó 43 éves díszvendége gyakorlatilag az utóbbi évek sci-fi pályarajza is lehetne. Rick Worthy nemcsak a Battlestar Galactica Simonjaként ismert, hanem tiszteletét tette a Star Trek, a Stargate és a Heroes (Hősök) világában is.

A detroiti születésű, majd később Chicagóba költöző színész pályáját színpadi színészként kezdte. Televíziós karrierje 1993-ban kezdődött, majd 1994-ben a mozivásznon is debütált, a Richie Rich (Rosszcsont beforr) című filmben kapott kisebb szerepet.

 

A Star Trekkel 1996-ban került először kapcsolatba, amikor hangját kölcsönözte a Klingon című számítógépes játékhoz. Ezen kívül feltűnt a Deep Space Nine „Soldiers of the Empire” című részében, ahol immáron teljes sminkben és harci díszben alakított klingon karaktert. Később a Voyager 3 epizódjában tűnt fel, így az Equinox című duplarészben is, ahol Noah Lessing zászlóst játszotta John Savage oldalán. Habár az epizód avval zárult, hogy karaktere – bár rangját elveszti – csatlakozik a Voyager legénységéhez, a további epizódokban mégsem volt látható. Nem úgy az Enterprise-ban, ahol 7 epizódon keresztül keltette életre a Jannar nevű xindi tudóst. Worthy gyakorlatilag minden modern Trek szériában szerepelt a TNG kivételével, ám ezt a hiányosságot pótolta a kilencedik Star Trek filmben. Az Insurrection – Űrlázadásban a son’a hajó hídján volt látható néhány jelenetben.

Karrierje az ezredfordulón vett jelentős fordulatot, azóta folyamatosan látható különböző filmekben és sorozatokban. A Stargate 2002-es „The Warrior” című részében a Szabad Jaffák egyik lehetséges vezetőjeként, K’tano-ként tűnt fel, akinek a testét valójában Imhotep rendszerúr irányította. Worthy ebben az epizódban kamatoztathatta először képernyőn is Tae Kwon Do tudását; így az összes jelenetét kaszkadőrök segítsége nélkül vehette fel.

2005-től 2009-ig összesen 7 Battlestar Galactica epizódban szerepelt. Number 4 vagyis Simon volt az első leleplezett cylon példány a bevezető minisorozat óta. Később jelentős szerepet kapott a The Plan című DVD-kiadványban is.

A BSG után szerepet kapott a nagy sikerrel induló, ám később unalomba fulladó Heroes-ban is. Itt Matt Parkman kollégájának, Mike-nak a szerepében tűnt fel.

Rick Worthy eddigi karrierje során természetesen nem csak sci-fi sorozatokban volt látható. Főszereplő volt a „The Magnificent Seven” című western-sorozatban, illetve visszatérő szereplő a CSI – A helyszínelőkben is.

Az SFPortal által közölt részletes műsor

Időpont: 2010. július 10, szombat, délelőtt 11 órától este 19 óráig

Helyszín: Hilton Budapest Westend, 1062. Váci út 1-3 (a Nyugati tér mellett, a Westend City Centernél)

Program

Délelőtt:

Megnyitó és humoros bűvész show

Bemutatkozik a Szíriusz Napok rendezvény

Atlantisz legendája a filmművészetben

Hogyan csináljunk 3D filmet?

Forradalmi-e az Avatar?

Kora délután:

Design Center: Vicces, gázos vagy haszontalan kütyük bemutatója

A játékok és a filmek találkozása

Mitől volt jó sorozat a Lost?

A sorozatok forradalma – kerekasztal beszélgetés

Késő délután:

Rick Worthy közönségtalálkozó

Bruti stand-up

David Nykl közönségtalálkozó

A pontos időbeosztást hamarosan közzétesszük, a műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! A következő napokban minden egyes előadásról közzéteszünk egy rövid kedvcsinálót, valamint bemutatjuk az előadókat.

Jegyárak

A részvételi díj a helyszínen bruttó 4.500 Ft, az előregisztrálók azonban komoly kedvezményt kapnak. Elővételben 3.900 Ft-ba, 3 mozijegy árába kerülnek a jegyek. Van párosjegyünk is, ha nem egyedül jönnél, vagy pedig szeretnétek nagyobb csoportban regisztrálni – ekkor fejenként 3.600 Ft-ba kerülnek az SFportal Találkozó élményei.

A regisztrációt és a részletes tájékoztatót ezen a linken érhetitek el.





Ezt a hírt már 9662 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

SFPortal Találkozó 2010


  Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
  Vissza