Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A2x18 Michael (Michael)

Írta:
Carl Binder 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom

Egy férfi ébred fel a betegszobában egy komoly amnézia kapcsán. Dr. Elizabeth Weir és John Sheppard alezredes, Dr. Carson Beckettel együtt elmondják neki, hogy Atlantiszon van, és a Lidércek fogták el őt. Közölik vele, hogy hamarosan fel fog épülni, és hogy nemrég sikerült megmenteniük őt a Lidércek fogságából. A neve Michael Kenmore, és hadnagyi rangban szolgál Sheppad parancsnoksága alatt. Dr. Beckett ad neki egy injekciót, és közli vele, hogy cukorbeteg, és ez csak az inzulin adagja. Ezt egész élete során adagolnia kell majd. Michael zavart, és érthetően szorongó, de bízik az emberekben, akik segíteni próbálnak rajta.

Időközben Weir és Sheppard, a csapatával együtt egyetértenek, abban hogy Michaelt fokozott megfigyelés alatt kell tartani. Dr. Kate Heightmeyer a bázis pszichológusa azt javasolja, hogy minél előbb helyezzék vissza a fiatal tisztet a társadalmi életbe, hogy felgyorsuljon pszichológiai felépülése. Azonban Dr. Weir elrendeli, hogy testőrök kísérjék el mindenhova.

Michael egy kedves fiatalember, csak éppen nem emlékszik rá, hogy ki is ő valójában. De érzi, hogy van valami, amit nem mondanak el neki. Részt vesz, Dr. Kate Heightmeyer tanácsadásán, de nem kap tőle megnyugtató választ. Számos véletlen kapcsán nyilvánvalóvá válik, hogy az Atlantiszi személyzet közül páran tartanak Michaeltől, és határozottan hazudnak neki, valamivel kapcsolatban. Michaelnek a McKayel való beszélgetése kapcsán rájön, hogy ismeri a Ldiérc technológiát -- de azt nem tudja, hogy honnan tudja mindezt.

Teyla meglátogatja Michaelt a szállásán és elmondja neki, hogy Texasból származik, mutatva Michaelnek egy képet, amin a szüleivel látható, hogy segítsen neki emlékezni. De Michael ebből nem emlékszik semmire kivéve Teyla az, aki számára ismerősnek tűnik. Teyla elmosolyodik, és elmondja neki, hogy barátok voltak.

Mivel Michaelnek fizikai gyógymódra van szüksége, Teyla segít neki megtanítani néhány harci mozdulatot. Megnyilvánul, hogy Michael tudja, hogyan kell harcolni. Egy perccel később, Michael keményen a földhöz vágja Teylát, és a kezével, (pont úgy ahogy a Lidércek szoktak táplálkozni) Teyla mellkasára csap. Teylát mindez váratlanul éri, azonban Michaelt, ez valamiféle élvezettel tölti el. Egyszer csak Ronon tűnik fel a színen, és igazi gyűlöletből, (akinek megvan minden oka rá) felkapja Michaelt, és a falhoz nyomja, miközben fojtogatni kezdi. Az őrség és Teyla közbelép, mondván, hogy ez a kiképzés része. Ronon elengedi Michaelt, majd dühösen elmegy.

Éjszaka Michaelnek borzasztó rémálmai vannak. Érzi, hogy egy Lidérc hajó folyosóján sétál Az álmában belenéz egy tükörbe, és a egy Lidérc arca tekint vissza rá. Megrémülve ébred fel, aki teljesen zavarban van.

Az edzőteremben minderről bizalmasan beszámol Teylának, aki megnyugtatja őt, hogy sok embernek vannak hasonló álmai -- beleértve önmagát is (A Képesség). Teyla elmondja Michaelnek, hogy mindezt a Lidércektől való állandó félelem okozza, és hogy ne aggódjon miatta. Később, Teyla jelentést tesz a közte, és Michael között lezajlott beszélgetésről. Valami érthetően rosszul sikerült, ezért Dr. Weir azt javasolja Dr. Beckettnek, hogy növelje az adagot abból, amit Michaelnek ad -- azonban Carson biztonsági okokból tétovázik.

Mivel képtelen elaludni, ezért Michael elindul Dr. Becketthez, hogy kérjen tőle valamilyen nyugtatót. A folyosón találkozik Shepparddel, és Rononnal. Michael bocsánatot kér Ronontól ha megbántotta volna valamivel, amire nem emlékszik, és Ronon felé nyújtja a kezét. Ronon, aki kész lenne végezni Michaelal, visszautasítja mindezt. Michael zavarában elállja Ronon útját, hogy rájöjjön, miért gyűlöli őt ennyire. Azonban Ronon behúz egyet Michaelnek, és egy kis harc veszi kezdetét. Tisztán látszik, hogy mindketten vérbeli harcosok, és képesek lettek volna végezni egymással, ha Sheppard nem lép közbe.

Kicsit később, mikor a kapott tabletta nem hat, Michael visszamegy a gyengélkedőbe az őreivel a nyomában. Ott Michael rátalál az éppen szundikáló Dr. Beckettre. Elkezd kutatni, és rátalál a nevével ellátott adat lemezekre, és egy mozdulattal zsebre vágja őket anélkül, hogy bárki is észrevette volna. Abban bízva, hogy rájön mi is történt vele, és miért nem mondja el neki senki a teljes történetet magával viszi a lemezeket. Visszatérve a szállására, Michael nekilát, hogy megnézze mi is van a lemezeken. Szembefordul a biztonsági kamerával, nehogy bárki is észrevegye, hogy titokban mit is néz a számítógépén. Napról napra figyeli a gyógykezelését, minden egyes nappal egyre nyugtalanítóbb képeket kap, majd idegességében berakja a kezdeti napról szóló lemezt.

Majd Beckett érkezik meg hozzá, és a megdöbbent Michael feléje fordítja a laptopot, hogy Carson láthassa, mit is nézett valójában; Michael rájött, hogy valójában nem ember, hanem Lidréc, és a körülötte állók egy kísérlet folyamán alakították át őt Lidércből emberré, hosszú és fájdalmas napok után.

Carson, és az időközben megérkezett Dr. Weir elmondják neki, hogy a Lidércek egy emberi, és egy általuk iratusz bogárnak nevezett lény kombinációjából fejlődtek ki. Egy retrovírust alkalmaztak Michaelnél, amit Carson és csapata készített, aminek az volt a feladata, hogy elnyomja a Lidérc jegyeket, és az emberi vonásokat hagyja csak meg. Michael egyre jobban gyötrődik a hazugságok miatt, amit elhitettek vele, amivé tették, és hogy a népe a saját ellensége lett -- minthogy többé már nem tartozik közéjük. Kérdezősködik, az emberek indítékairól, és céljairól. Arról, hogy milyen jogon tették ezt vele? Arról, hogy honnan tudják, hogy embernek jobb-e lenni, vagy Lidércnek?

Még maga Michael is elmondta Dr. Heightmeyernek, hogy napról napra egyre több dolgot érez: az éhség, az agresszivitás, az elfojtott ösztön, ami a Lidércekre vall. És most, hogy megtudta, mi is valójában, az érzések egyre intenzívebbek lettek.

Weir elmondja Michaelnek, hogy a Lidércek mindent megtesznek azért, hogy táplálkozhassanak az emberekből. Az emberek pedig, természetüknél fogva mindent megtesznek azért, hogy megvédhessék magukat. De a retrovírus nem volt képes megoldani a problémát. Az injekcióra napi adagokban van szükség, nehogy a bogár DNS visszatérjen. A későbbiekben Dr. Weir és a többiek azon tanakodnak, hogy a kísérletet magasabb fokra kellene emelni; Ronon azonban egyszerűbb megoldásként az javasolja, hogy végezzenek Michaellel, és ezzel megoldanának minden gondot. Hozzáteszi még azt is, hogy bár úgy néz ki mint egy ember, akár úgy is öltözhet , mint egy ember, de a tény, attól még tény. Michael nem ember, hanem Lidérc. A retorvírus pedig nem működött. Az etikai akadályokon túl, Weir engedélyezi a kísérlet további folytatását. Beckett fokozatosan növeli majd a retrovírus adagot, abban bízva, hogy hosszú távon sikerrel járhatnak.

Később, miközben Michaelt elvezetik, hogy beadják neki a napi injekcióadagot, összetalálkozik Rononnal, akinek megköszöni, hogy ő legalább úgy kezelte, mint aki, és egy percig sem titkolta el előle a dolgokat, bizonyos formában. Majd Michael lenyomja az őt kísérő őröket, és megszökik, Ronon pedig üldözőbe veszi. Később sikerül elfogni Michaelt, de csak azután, hogy végez Cole őrmesterrel, akinek a halála miatt egy percre megáll, és elgondolkozik azon, hogy mit is tett valójában.

Mindenki biztonsága érdekében Weir elrendeli, hogy Michaelt szállítsák át az Alfa Bázisra, hogy a kísérleteket ott folytassák rajta. Ott használja a Lidérc elméjét Teylán, aki megpróbálja visszanyerni Michael bizalmát. Átvéve Teyla elméjét ráveszi, hogy engedje el őt. Majd ezután Teylát elhurcolja, a Csillagkapuhoz. Ott Michael tárcsáz egy Lidércek uralta bolygót, azonban Teylának sikerül bevésnie egy kőtáblába a kapu címét, így esélyt adva Sheppardnek, és Rononnak, hogy megtalálják őt. Egy olyan világba érkeztek, ahol egy Lidérc kaptár tartózkodott, és Teyla is megérezte a jelenlétüket. Ahogy az idő telik, és Michael nem kapta meg napi injekcióadagot, egyre jobban kezdenek rajta megjelenni a Lidérc jegyek. Küzdve az utolsó emberi vonásával, egyre nagyobb késztetés érez, hogy táplálkozzon Teylából.

A következő pillanatban Sheppard tűnik fel, és lelövi Michaelt. Azonban a közelben levő kaptárról Lidércek tűnnek fel, és a túlerő miatt Michael hátra marad. A Lidércek magukkal viszik Michaelt a kaptárra, aki még mindig életben van, és nem kétséges, hogy elárulja majd a Lidérceknek, hogy Atlantisz, nem pusztult el az ostrom során (Az Ostrom 3). Az Atlantiszi csoport tisztában van vele, hogy a Lidércek tudhatják, hogy Atlantisz túlélte az ostromot. Most pedig fel kell készülniük egy új Lidérc támadásra.

Írta: sgabor80


 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek