Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A1x12 The Defiant One (A dacos)

Írta:
Peter DeLuise 

Rendezte:
Peter DeLuise


Epizódtartalom

Sheppard és McKay 2 tudós társaságában az Ugróval egy régi Ős-védelmiműhold felé tart. Hamar (kb. 15 óra alatt) meg is érkeznek. A műhold nagyobb, mint egy ha’tak, persze nem működik. Vmi gyönge jelet fognak, méghozzá a közeli bolygóról. Egy wraith hajó az, valószínűleg még a műhold ártalmatlanította több mint 10 ezer évvel ezelőtt (Atlantisz ugyanis 10 ezer éve süllyedt a tenger mélyére). Felhívják Weirt és elújságolják a wraith hajót, úgy döntenek, hogy leszállnak megnézni, biztos találnak vmi használható új infót az ellenségről. Elizabeth aggódik, mert 15 órányira vannak és egy mentőakciót így elég bajos lesz majd indítani, de ez Sheppiéket nem tartja vissza, hisz mégis csak egy 10 ezer éves hajóról van szó, amin nem is érzékelnek életjelet (megjegyzem a wraithek az alvós életciklusukban nem adnak életjelet, lásd: 1x02 Rising II. c. epizód).
A bolygó sivatagos vagy csak egy sivatagban landoltak (végre nem fenyőerdő). Az Ugrót álcázzák és megindulnak a roncs felé. Útközben találkoznak egy fénylő kis bogárral (pont olyan, mint a Csillagkapu CSK-1 4x19 Prodigy / Őstehetség c. epizódban szerepelt lények). Ez veszélyt nem jelent rájuk.
Meglelik a roncsot, mindjárt be is hatolnak. Sok csontvázat találnak, plusz még egy bebábozódott wraithet is, s észre veszik, hogy ez a példány saját magát kezdte el felfalni, hogy életben maradjon. A csapat ketté válik, McKay és Sheppard elindul megkeresni a hidat, a 2 tudós pedig tovább nézegelődik. Sheppiék találnak egy nagyobb raktárt, ami az emberi testek tárolására szolgál, ebből arra következtetnek, hogy ez egy utánpótlás-szállító hajó lehet. Rövid társalgás után arra is rájönnek, hogy az imént talált wraith múmia még élhet, hisz ha alszik, akkor nem bocsát ki életjelet sem. Gyorsan szólnak 2 társuknak...
…a tudósok fogják az adást, de pont ekkor kapja el őket a wraith.
John és Rodney már csak az egyik kutató megöregedett holttestére talál, a másikat (dr. Gall) elhurcolta a lidérc.
A wraith nekilát foglya kihallgatásának, s elfogyasztásának is, de nem öli meg.
Sheppard és McKay rátalál Gallra, aki már simán átlépte a nyugdíjkorhatárt. A wraith lelépett a hajóról, az Ugróhoz indult, elvette Galltól a távirányítót, így be tud jutni a gépre, és bár elrepülni nem tud, segélykérést küldhet. Sheppard utána megy, közben felszed pár fémgolyót (vmi fegyver) a hajón található hulláktól, mivel nagyon nehéz lesz megölni, ezért minden jól jöhet. McKay Gall mellett marad, vigasztalgatja, ápolgatja a sérültet.
A wraith sikeresen odaér az Ugróhoz, Sheppi utoléri, s amikor a lidérc kilép a hajóból, beleereszti a tárat. De a szerencsétlen dög gyorsan regenerálódik, felkap egy pisztolyt és rálő a közeledő őrnagyra (nem lesz vészes a sérülése), aki visszavonulót fúj.
Gall állapota nem javul, testileg és lelkileg is összetört.
Sheppard taktikát vált, a hajó kommunikációs rendszerén igyekszik elhitetni új barátjával, hogy a háborúban az Atlantisziak győztek és ő fajának utolsó példánya, mindez hiába…
Weir megérzéseire hagyatkozva már elküldte Teylát, Fordot és még pár katonát Sheppardék megsegítésére.
John úgy dönt, elcsalja a lidércet, az egyik dűnébe beszúr egy narancsszínű füstjelzőt és meggyújtja. Röviddel ezután a wraith meglátja a gomolygó füstöt és elmegy megnézni, mi is az. Sheppard kap az alkalmon és gyorsan a járműhöz fut, sajna nekivágódik az Ugró erőterének (úgy tűnik a wraithet sem ejtették a fejére). Amikor a lidérc visszatér, tűzpárbajba keverednek, szegény Johnnak már a pisztolyából is elfogy a töltény.
Gall teljesen maga alatt van még mindig, mozogni is alig tud. Egy óvatlan pillanatban, amikor Rodney nem figyel, főbe lövi magát.
Sheppard leül eszegetni, közben egy tucatnyi bogár - abból a világítósabb fajtából - kezd el röpködni körötte, a kajára mennek. Előveszi az egyik golyót, amit a hajóról hozott, rájön, hogy ez egy gránát.
A wraith Sheppard hangját hallja, meglát egy rádiót a homokban, amin keresztül beszél hozzá. Lehajol és felveszi, alatta van egy gránát és BUMM! Nem hal meg csak megpörkölődik. Nincs más megoldás puszta kézzel szállnak szembe egymással. Sheppinek semmi esélye.
Szerencsére Fordék már közel járnak, rádión el tudják érni a bolygón levő társaikat.
Felbukkan McKay, neki szerencsére van némi muníciója. Újratölt, közben John egy csokival megtámadja a wraithet. Sikerül beledugnia az övébe, ezért egy bogárraj a lidérc körül kezd hemzsegni. John utasítja Fordot, hogy lőjön a legnagyobb életjelre, amit az érzékelőkkel be tud fogni… Volt wraith, nincs wraith! Még szerencse, hogy nem tudott üzenni a pajtásainak…

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek