Atlantis főoldal
Általános infók
Hírek
A Wraith
A város
Útmutató (I. rész)
Útmutató (II. rész)
Epizódtartalmak
Képek
Letöltések
Soundtrack

Szereplők
 Dr. Elizabeth Weir
 John Sheppard
 Ronon Dex
 Aidan Ford
 Dr. Rodney McKay
 Teyla Emmagan

 Dr. Carson Beckett
 Dr. Radek Zelenka
 Steven Caldwell

Évadok
 1. évad
 2. évad
 3. évad
 4. évad
 5. évad

 
 

 

v0.4
főszerkesztő: radu
szerkesztő: beatbull & mascot & platschu & smiler

Ez egy rajongói oldal. Minden jog fenntartva a sorozat készítői és tulajdonosai számára.

 

 

 

 

 

Epizódtartalmak
A1x11 The Eye (A szem)

Írta:
Martin Gero 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódtartalom

Az 1x10 The Storm c. rész folytatása.

Kolja épp azon van, hogy kivégezze dr. Weirt, erre McKay elé áll és sikerül meggyőznie, hogy nélkülük nem fog sokra menni.
Kolja közli Shepparddal, hogy Weir halott. Ezért az őrnagy megígéri neki, hogy meg fogja ölni.
Fordék még mindig az Ugróban vesztegelnek.
Johnt a vezérlőből nyomon tudják követni, utána küldenek egy csapatot. Sikerül kicseleznie őket, megöli mindannyiukat.
Kolja elkísérte Weirt és McKayt a szétlőtt földelőhöz. Rodney nekilát megjavítani, de inkább csak az időt húzza. Kolja közben utasítja Sorát, hogy küldjön üzenetet erősítésért, egy egész századot kér.
Beckettékre rámosolyog a szerencse, egyszer csak kisüt a Nap, a vihar szemében vannak. Ford úgy látja kirepülhetnek az űrbe és onnan visszamehetnek Atlantiszra, így is tesznek.
Sheppi szabotázs akciókba kezd. A város energia-ellátását biztosító generátorokból kettőt kiiktat: egyet, ami a vezérlőt és a kaput látja el energiával (így már nem tudják nyomon követni az őrnagyot), és egy másikat, ami többek közt a sérült földelőt is. Hogy megelőzzék a további szabotázsokat, a generátorok őrzésére kiküldik a katonákat.
A kapu aktiválódik, érkezik az erősítés, lemennek a csarnokba fogadni őket. Ekkor Sheppard leüti a vezérlőben maradt katonát, majd bekapcsolja a pajzsot. A Genii több mint 60 katonájából csak 5 tudott átérni.
Fordék megérkeznek a városba. A hadnagy Teylával és Beckett-tel elindul felfegyverkezni, a 3 vadászocskát az Ugrón hagyják.
Kolja nagyon bepipul. 10 percet ad Sheppardnak, hogy újra aktiválja a földelő áramellátását, aztán megöli Weirt. John örömmel hallja, hogy kedvenc főnökasszonya életben van, siet, hogy eleget tegyen a parancsnok követelésének.
A hadnagyék meglelik a fegyverraktárt, Ford direkt egy wraith bénítót visz el, nem akarja véletlenül megölni Johnt (azért nem rádión szólnak, nehogy lebukjanak a genii-i katonák előtt). A sérült földelőt ellátó generátorhoz akarnak menni, mert Sheppardot biztos tőrbe akarják csalni, szóval meg kéne menteni.
Sheppi már oda is ér a generátorhoz, épp visszarakná a hiányzó alkatrészt, amikor 2 katona hátulról meglepi, értesítik Sorát az elfogásáról, aki el is indul a vezérlőből, hogy személyesen vegye kezelésbe.
Sajna Fordék rossz generátorhoz mentek, nem tudják, hogy pontosan melyiket keresik. Ezért a következőt már találomra választják. Ez be is jön, most ők lepik meg a 2 katonát, akik elfogták az őrnagyot. Nem veszik észre, hogy Sora tudomást szerez róluk, és ezután a nyomukba ered.
Rodney győzedelmeskedik az áramkörök felett. Sikerül megjavítania a vezérlőt és végre ki tudják kapcsolni a földelőt. Már csak aktiválni kell pár apróságot és minden OK. McKay elmagyarázza Koljának, hogy vissza kell hívnia a vezérlőbe minden emberét, mert a villámlások energiái a folyosókon vezetődnek majd el, ezért jaj annak, aki akkor kinn lesz a városban (az Ugróban maradt vadászok biztonságban vannak, mert a hangár is az indítócsarnok része bizonyos tekintetben, tehát védett).
Sheppard Forddal, Beckett pedig Teylával indul a vezérlő visszafoglalására.
Rodney még húzza az időt, nem akarja Sheppiéket megsütni. Végül már nem tudnak tovább várni, beütik a kódokat… nem történik semmi. Ennek fennállt a veszélye, nem véletlenül evakuálták a várost (persze ez hazugság).
Beckettet leüti Sora, majd Teylával kezd késpárbajba. Persze, hogy a vörös győz, jól lealázza a szöszit.
Most már a Genii katonáinak is el kell hagyni a várost. Viszik magukkal Weirt és McKayt is. Sheppard és Ford nem vár tovább most kell támadniuk. Az indítócsarnokban lepik meg a menekülőket. Rodney még könnyedén kiszabadul, de Kolja Weir mögé bújik. Még szerencse, hogy Sheppard jól tud célozni, be is váltja ígéretét.
Nyomás vissza a vezérlőbe, Rodney aktiválná már a pajzsot, de Teyláék még kinn vannak, nem sokáig. Az aktiválás sikerül. A közelgő nagy hullám már a pajzsba ütközik.
Másnap Atlantisz lakói visszatérnek, Sora pedig a fogdát gazdagítja jelenlétével.

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 

 


 


Abydos Gate

Mitológia

Feliratok

Képek